Fiverr, New York Borsası'nda halka açılıyor

Serbest zamanlı çalışanların potansiyel müşterileri ile buluştuğu platform Fiverr, New York Menkul Kıymetler Borsası'na açılacağını duyurdu.
Fiverr, New York Borsası'nda halka açılıyor

Hizmet alıcıları uygun fiyatlı hizmet sağlayıcıları ile buluşturan Fiverr, popüler dönemlerini bırakalı çok oldu. 2010 yılında kurulan Tel Aviv merkezli girişim, bir dönem aldığı yatırımlar ile dikkat çekse de, şirket 2015 yılından beri kurucusu Michael Kaufman'ın yüzünü pek de güldürmüyor.

Fiverr, geçtiğimiz yılı yaklaşık yüzde 45'lik bir gelir artışıyla kapatsa da bu, onun zarar etmesine engel olamadı. Gelirini 52 milyon dolardan, 75 milyon dolara çıkaran şirket 2017 yılında 19.3 milyon ve 2018 yılında 36.1 milyon dolarlık kayıp yaşadı.

Şirket, bugünlerde ise halka açılmak ile konuşuluyor. Fiverr hisselerinin New York Menkul Kıymetler Borsası'nda(NYSE) işlem görmesi planlanırken, Bloomberg'e göre şirketin halka arzında 800 milyon dolarlık bir değer talep edeceğini bildirmesi bekleniyor.

Son yatırımını 2015 yılında alan Fiverr, küçük bir ücret karşılığında tasarım, yazılım, içerik üretimi vb. işleri yapacak kişileri bulmanıza olanak tanıyor. Bu zamana kadar toplam yatırımını 111 milyon dolara çıkaran girişimi Bessemer Venture Partners ve Accel Partners gibi yatırım şirketleri desteklemişti.

Bugün 160 ülkede 50 milyondan fazla işlem gerçekleştiği platform, ilk olarak 5 dolara iş yaptırma sitesi olarak adını duyurmuştu. 2015 yılında aldığı 60 milyon dolarlık son yatırım ile iş modelini değiştiren şirket, yeni modelinde 5 dolarlık sınırlamayı kaldırmıştı. 

Dünya çapında 830 bin kayıtlı freelancerın olduğu platformun toplam müşteri sayısının ise 5,5 milyon olduğu belirtiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.