Spotify bünyesindeki Soundtrap, podcast düzenlemeye yardımcı olan "Storytellers" özelliğini tanıttı

Spotify'ın sahibi olduğu müzik düzenleme yazılımı Soundtrap, özellikle podcast düzenlemeyi kolaylaştırmak için tasarlanmış yeni ürünü Storytellers'ı tanıttı.
Spotify bünyesindeki Soundtrap, podcast düzenlemeye yardımcı olan

Spotify'ın sahibi olduğu müzik düzenleme yazılımı Soundtrap, özellikle podcast düzenlemeyi kolaylaştırmak için tasarlanmış yeni ürünü Storytellers'ı tanıttı. Soundtrap for Storytellers, kullanıcıların seslerini kaydetmelerini, düzenlemelerini ve bu konuda uzmanlaşmalarını sağlayan web tabanlı bir podcast yapım aracı diyebiliriz.

Storytellers, kapsamlı bir podcast oluşturma çözümü olarak tanımlanıyor. Kullanıcılar ürün ile otomatik hale getirilmiş bir transkriptten sözcükleri kesebiliyor ve akabinde bu değişiklikler otomatik olarak sese yansıtılıyor. Soundtrap for Storytellers ile video röportajları düzenlemek ve onları kaydetmek, ayrıca SEO'yu optimize etmek de mümkün oluyor.  Kısacası ürün, podcast hazırlamayı ve düzenleme sürecini oldukça kolaylaştırıyor. 

Soundtrap CEO'su Per Emanuelsson, bu özelliğin Google Dokümanlar gibi çalışacak şekilde tasarlandığını belirtiyor. Uygulama, doğrudan Spotify'ın podcast kataloğunu geliştirirken, yeni ve amatör podcast'ler için de teşvik edici özellikler sunuyor. Zira tüm kayıtlar için en zor süreçlerden biri olan "mastering" Storytellers ile daha kolay hale geliyor ve hazırlanan podcast'ler tek bir tuş ile direkt olarak Spotify'da yayınlanabiliyor. 

Spotify'ın bu yılın başlarında podcast odaklı olarak Gimlet Media ve Anchor'u satın almasıyla birleşen bu ürün lansmanı, şirketin sadece insanların müzik dinlediği bir platform olmaktan çıktığını, aynı zamanda kişilerin kendi programlarını yapmak için kullandıkları araçlara da sahip olma ilgisini gösteriyor. Soundtrap gibi kullanımı kolay yazılıma erişim ne kadar fazla olursa, kullanıcıların kendi programlarını yapma oranları da o kadar artıyor. Bu da Spotify'ın önümüzde dönemde gerçekleşebilecek satın almalarına dair ipuçları veriyor diyebiliriz.

Son olarak hem iOS hem de Android'de mevcut olan Soundtrap for Storytellers'ın aylık 14,99 dolar, ya da yıllık planda aylık 11,99 dolar olduğunu hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.