San Francisco'da polislerin yüz tanıma teknolojisini kullanması yasaklanabilir

San Francisco, yüz tanıma teknolojilerinin polis teşkilatlarında kullanılmalarını yasaklamaya hazırlanıyor. Olası karardan işletmeler ve federal kurumlar etkilenmeyecek.
San Francisco'da polislerin yüz tanıma teknolojisini kullanması yasaklanabilir

San Francisco, yüz tarama aracı Rekognition'ı ve türevlerini yasaklamaya hazırlanıyor.  Olası karar, hayata geçmesi durumunda San Francisco polis ve diğer teşkilatlardan bu teknoloji yasaklayan ilk ABD şehri olacak.

Teknoloji devi Amazon'a ait ürün Rekognition, kişilerin hareketlerini anlık göstererek, videolarda insanların tanımlamasına onların takip edilmesine olanak sağlıyor. Amazon, 2017 yılında binlerce müşteri verisini polis teşkilatlarına verdiği ortaya çıkmıştı. Birçok sivil toplum örgütü Amazon'un bu tutumuna tepki göstermiş ve kaygı uyandıran bir teknolojinin kişi medeni haklarının önüne geçtiğini belirtmişlerdi.

Yüz tanıma teknolojilerine yönelik başarısızlıklar da oldukça ciddi seviyelerde. Zira 2018 yılında Birleşik Krallık'ta oynanan bir futbol maçında çıkan arbedede polis, olaya karışanları bu teknoloji ile tespit etmeye çalışmıştı. Ancak polisin tanımlayabildiği  iki bin 470 seyirciden sadece 173'ünü doğru tespit edilebilmişti. Polis teşkilatı, düşük kalitedeki görüntülerin yüz tanımadaki başarısızlığa neden olduğunu açıklamıştı.

San Francisco Polis Teşkilatı, şu anda bu teknoloji kullanmadıklarını belirtiyor. Business Insider'da yer alan yazıda, San Francisco Polis Departmanı sözcüsü David Stevenson verdiği demeçte, "San Francisco sakinlerini, ziyaretçilerini ve işlerini koruyan ihtiyaçları dengelerken, hakları korumak için güvenlik önlemleri alıyoruz" dedi.

Son olarak önerilen mevzuattan işletmelerin ve federal kurumların etkilenmeyeceğini belirtelim. 

.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.