Impossible Foods, Katy Perry ve Jay-Z gibi isimlerin katıldığı turda 300 milyon dolar yatırım aldı

Temasek ve Horizon Ventures'ın liderliği üstlendiği yatırım turuna, Jay-Z, Serena Williams, Alexis Ohanian, Katy Perry ve Jaden Smith gibi yıldız isimler katıldı.
Impossible Foods, Katy Perry ve Jay-Z gibi isimlerin katıldığı turda 300 milyon dolar yatırım aldı

Foodtech girişimi Impossible Foods, E Serisi yatırım turunda 300 milyon dolar yatırım aldı. Temasek ve Horizon Ventures'ın liderliği üstlendiği yatırım turuna, Jay-Z, Serena Williams, Alexis Ohanian, Katy Perry ve Jaden Smith gibi yıldız isimler katıldı.

Geçtiğimiz aylarda Burger King'le etsiz Whopper iş birliği yapan Impossible Foods, aldığı yatırımı talepleri karşılamak için kullanacağını açıkladı. Impossible Foods'un ürünleri ABD'de yaklaşık 7 bin noktada satılıyor. Şirketin CFO'su David Lee'ye göre, şirket daha fazla yere ürün yaysa bile, bireysel yerlerde talep hızla artıyor. Örneğin; Burger King, Nisan ayında, 2019'un sonuna kadar Impossible Foods'u 7 bin 200 ek alana yerleştirerek ülke genelindeki menülere ekleme planlarını açıkladı. Ayrıca Impossible Foods'un bazı ürünlerinin Singapur, Hong Kong ve Macau gibi Gündeydoğu Asya bölgelerinde bulunabileceğini hatırlatalım.

Ancak son zamanlarda Impossible Foods'a olan talep iyice arttı ve şirket siparişlere yetişmekte ciddi anlamda zorluklar yaşadı. 300 milyon dolarlık yeni yatırımın, bu sorunların önüne geçeceği düşünülüyor. David Lee'nin söylediklerine göre Impossible Foods, Oakland'da yeni bir üretim tesisi açıyor, bu da şirketin 50 yeni çalışanı daha bünyesine katacağı anlamına geliyor. Impossible Foods, 2011 yılında Stanford biyokimya profesörü Patrick O. Brown tarafından hayata geçirildi ve o zamandan beri Bill Gates, Google Ventures ve Khosla Ventures gibi isimlerden ciddi yatırımlar aldı.

Son olarak tıpkı Impossible Foods gibi sebze bileşenlerinden et üreten başka bir girişim olan Beyond Meat'in geçtiğimiz günlerde halka açıldığını ve bundan sonra hisse senedinin piyasadaki ilk gününde yüzde 163 arttığını hatırlatalım. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.