Girişimlerin yurt dışına açılma süreçlerini anlatan podcast: Glocal

500 Istanbul'un ortaklarından Enis Hulli, uluslararası başarıya ulaşmış yerli girişimlerin yurt dışına açılma süreçlerini Glocal isimli podcast serisinde bir araya getiriyor.
Girişimlerin yurt dışına açılma süreçlerini anlatan podcast: Glocal

500 Istanbul'un ortaklarından Enis Hulli, uluslararası başarıya ulaşmış yerli girişimlerin yurt dışına açılma süreçlerini Glocal isimli podcast serisinde bir araya getiriyor. Enis Hulli'ye Glocal'da co-producer olarak Nilce Bıçakçıoğlu ve co-host olarak Marton Medveczky eşlik ediyor. Glocal için Türkiye gibi henüz gelişmekte olan ekosistemlerden çıkan global başarı hikayelerini konu alan bir podcast demek mümkün.

Enis Hulli'nin açıklamalarına göre girişimcilik üzerine varolan makale, podcast gibi kaynaklara bakıldığında, bunlar genellikle Amerika gibi gelişmiş bir ekosistemde başlayarak, hızlı şekilde başarıya ulaşmış girişimcileri konu alıyor. Ancak farklı dinamiklerden ötürü, henüz gelişmekte olan ekosistemlerde çok farklı yollar ve hikayeler oluyor. Glocal'ın amacı ise Türkiye'den başlayarak, bölgede başarıya ulaşmış girişimcilerin yaşadıklarını iyisiyle kötüsüyle dinleyiciyle buluşturmak olarak açıklanıyor.

Glocal'da, Türkiye'nin sığ yatırım ortamı ve bunun getirdiği bootstrapping kültürü, Türkiye'de başlamanın getirdiği avantajlar ve dezavantajlar, bölgelerin yetenek ve iş gücü potansiyeli bakımından karşılaştırmaları, uluslararası büyüme planları, bölge seçimleri ve izlenen stratejiler, farklı ofisler ve takımlar arası şirket kültürünün korunması ve geleceğe dönük hedefler ve ekosisteme geriverme gibi konular işleniyor.

Şu anda ilk 10 bölümü çekilen Glocal'ın 7 bölümünün yayında olduğunu da hatırlatalım. Her pazartesi yeni bir bölümün yayınlandığı Glocal'da konuklar ise şu şekilde; Ege Kozan (FX Cubic), Berkay Mollamustafaoğlu (OpsGenie), Koray Bahar (Foriba), Selçuk Atlı (Bunch), Tayga Baltacıoğlu (Cleanzy), Umutcan Duman (Evreka), Onur Alp Soner (Countly), Emre Fadıllıoğlu (AppSamurai), Tarkan Anlar (Scotty), Alper ve Volkan (Picus Security) ve Selahaddin Karataş (SaaSPass).

Son olarak Glocal'ın bölümlerinin SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsAnchor.fmOvercastRadioPublic'ten dinlenebileceğini de hatırlatalım.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.