Amazon, PillPack'ten 2020'de 1,2 milyar dolar gelir elde edebilir

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında online eczane PillPack'i satın alan Amazon, PillPack'e ulaşım için dağıtım kanallarını genişletiyor. Şirketten 2020'de 1,2 milyar gelir elde edilmesi bekleniyor.
Amazon, PillPack'ten  2020'de 1,2 milyar dolar gelir elde edebilir

Amazon'un 2018 Haziran ayında 753 milyon dolara satın aldığı dijital eczane PillPack, altın yumurtlayan bir kaz olabilir. Geçtiğimiz yıl 299 milyon dolar gelir getiren şirketin 2019 ve 2020'deki gelirinin sırasıyla 635 milyon ve 1,2 miyar dolara ulaşması bekleniyor. 

Amazon Prime müşteri servisine entegre edilen platform bugünlerde müşterilerine posta havalesi sunabilmek için çalışıyor. Şirketlere milyonlarca yeni müşteri sağlayabilmek için büyük sigorta şirketlerine yönelik çalışmalar sürdüren Amazon'un pazarda oldukça agresif davrandığını gözlemliyoruz. 

CNBC'nin yayımladığı gizli bir belgeye göre, 100 milyondan fazla Amerikalıyı kapsayan 36 sağlık sigortası şirketinin birliği olan Blue Cross Blue Shield, üyelerine bu hizmet verebilmek için PillPack ile temasa geçti. Herhangi bir anlaşmaya varılmamasına rağmen, belge, Blue Cross'un reçetesiz temin edilen ilaçlara ve muhtemelen markalı bir ilaç dağıtımcısına indirimlerin yanı sıra eve teslimat ve diğer avantajlar sağlayacağını gösteriyor. Blue Cross sözcüsünün ise bu iddialara yanıt vermekten kaçındığını paylaşalım. 

Ancak konunun uzmanlarına göre Amazon'un PillPack satın almasının arkasındaki ana neden ilaç endüstrisine girmek değildi. Bir eczane işletmek ile daha az ilgilenen şirketin PillPack ile birlikte asıl amacının insanların evine girmek için yeni bir yol bulmakla ilgili olduğu belirtiliyor. 

ABD'de 2016 yılında ilaç endüstrisine yönelik yapılan nominal harcama 2016 yılında 450 milyar dolara ulaştı. Ülkede 2017'de endüstrinin en fazla gelir elde eden şirketleri ise 52,5 milyar dolar ile Pfizer ve 44,4 milyar dolar ile Roche oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.