Google, yapay zeka asistanı Duplex'i Internet ortamına taşıyor

Google'ın ilk kez geçen sene duyurduğu AI destekli rezervasyon uygulaması Duplex, yakın gelecekte internet ortamında araç kiralayabilecek.
Google, yapay zeka asistanı Duplex'i Internet ortamına taşıyor

Teknoloji devi Google, yapay zeka (AI) destekli rezervasyon uygulaması  Duplex'i web ortamına taşımaya hazırlanıyor. Şirket, bugün başlayan I/O 2019 geliştiriciler konferansında Google Asistan'a yönelik sayısız yeni özellik açıklarken, Duplex kullanımının planlı olarak genişleteceğini belirtti. 

Bildiğiniz gibi yapay zeka destekli rezervasyon uygulaması Duplex'in en büyük özelliği karşısındaki kişiye bir yapay zeka ile değil de gerçek bir insanla konuşuyormuş izlenimi uyandırabilmesi. 

Gelecekte, AI tabanlı sistemin telefon aramalarını yönetmesinin yanı sıra internet ortamında da etkin bir biçimde kullanılması bekleniyor. Örneğin, Duplex  ile kiralık araç rezervasyonu ya da sinema bileti alımı gibi aktivitelerin yapılması planlanıyor. 

Duplex, araç kiralamaya yönelik rezervasyonu kullanıcıların takvimlerine uygun olarak ayarlayabilecek. Takvimden aldığı bildirim ile  araç kiralama şirketinin web sitesine  girerek yapacak olan Deplux, kullanıcının  kişisel bilgileri girerek araç kiralama talebinde bulunabilecek. AI destekli asistan,  talebi göndermeden önce kullanıcının onayını alacak. 

Duplex, ilk kez geçtiğimiz yıl aynı konferansta tanıtılmıştı. ABD'de 44 eyalette kullanılabilen Duplex sadece İngilizce komutları algılayabiliyor ve işleme alabiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.