Lyft kullanıcıları, yakında Waymo robot taksilerini uygulamadan çağırabilecek

Geçtiğimiz yılın sonunda otonom taksileri Waymo One'ı ABD'nin Arizona eyaletinde kullanıma açan Waymo, şimdi de ABD'nin popüler araç çağırma uygulaması Lyft ile kullanılara ulaşmaya hazırlanıyor.
Lyft kullanıcıları, yakında Waymo robot taksilerini uygulamadan çağırabilecek

Araç üreticileri ve  teknoloji şirketleri, otonom araçları harekete geçirecek teknolojiyi geliştirmek için birbirleriyle yarışıyorlar. 2017'den beri ABD'nin Arizona eyaletinde Walmart müşterilerini otonom araçları ile taşıyan Waymo ise şimdi de ABD araç çağırma uygulaması Lyft'de yerini almak için hazırlanıyor.

Waymo CEO'su John Krafcik'in bir blog yazısında kaleme aldığı duyuruda, proje 10 Waymo robot taksisi ile başlayacak.  Lyft'in mobil uygulamasına entegre edilecek olan Waymo robot taksilerini, uygulama kullanıcıları direkt olarak çağırabilecekler.

Bu gelişmeden önce Waymo, taksi hizmeti Waymo One'ı, Aralık 2018'de Arizona'nın Phoenix kentinde kullanıma açmıştı. Şu anda Chrysler Pacifica tipi araçlar otonom olarak hareket etseler de, güvenlik adına direksiyon başında bir sürücü bulunuyor. Test sürüşleri oldukça başarılı geçmiş gibi görünüyor. Zira Waymo otonom araçlarına yönelik attığı bu stratejik adım da bunun güçlü bir kanıtı. 

Waymo'nun bu hamlesi, Lyft'in de ABD'de rakibi Uber ile rekabet savaşlarını kızıştırabilir. Zira rakibi Uber'in aksine şirket, araç çağırmada yalnızca Kuzey Amerika pazarına odaklanıyor. Uber'in ise Waymo ile kara bir geçmişi var.  Waymo, gizli dosyalarını çaldığı iddiasıyla Uber'den 2,8 milyar dolar isteyerek, şirkete tazminat davası açmıştı. Neredeyse iki yıl süren yasal anlaşmazlık geçtiğimiz yıl sona ermiş ve Uber, Waymo ile işbirliğine gitmek istemişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.