Google, arama sonuçlarını artırılmış gerçeklik ile göstermeye başlayacak

Buna göre örneğin bir kas sistemi araması yaptığınızda, o kas sistemi karşınıza üç boyutlu olarak getirilmiş olacak.
Google, arama sonuçlarını artırılmış gerçeklik ile göstermeye başlayacak

Google I/O konferansında, Google arama sonuçlarına artırılmış gerçeklik modelleri eklendiği açıklandı. Buna göre örneğin bir kas sistemi araması yaptığınızda, o kas sistemi karşınıza üç boyutlu olarak getirilebilecek. Daha da örneklendirmek gerekirse, bir köpek balığı aradığınızda sanki karşınızda gerçekmiş gibi bir köpek balığı bulabileceksiniz ya da alışveriş için baktığınız ürünü üç boyutlu olarak inceleyebileceksiniz.

E-ticarette artırılmış gerçeklik dönemi

Kısacası, Google'ın yeni özelliğiyle nesneyi gerçek hayatta görmek mümkün olacak. Artırılmış gerçeklik modellerinin, özellikle e-ticaret için oldukça dikkat çekici olduğunu söylemek mümkün. Satın almayı planladığınız ürünü dolabınızda ya da üzerinizde görebileceksiniz. Böylelikle alışveriş deneyimi hem daha kolay hem de daha kişisel hale gelmiş olacak.

Bunun yanında makine öğrenimini kullanarak kameranızı yönelttiğiniz şeyleri aratan Google Lens, artık daha akıllı olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin; kamerayı bir yemek menüsüne yönelttiğinizde, bu mekandaki en popüler yemeklerin görebileceksiniz. Kameranızı farklı bir dildeki bir tabelaya yönelttiğinizde ise Google Lens, karşınıza gerçek zamanlı metin ve ses çevirisi çıkaracak.

Gelecek aylarda aktif edilecek

Bunların yanında podcast'lerle ilgili yeniliklerin olduğunu da belirtelim. Bundan sonra podcast'ler Google tarafından dizine eklenecek, böylelikle ilgili bölümleri daha kolay bulabileceksiniz.

Google'ın artırılmış gerçeklik özelliği, bu yılın ilerleyen aylarında arama sonuçlarında görüntülenmeye başlayacak. Geliştiriciler de birkaç satır kodu ekleyerek kendi nesneleri için destek sunabilecekler. Google'ın proje kapsamında NASA, New Balance, Samsung, Target, Volvo gibi kuruluş ve şirketlerle iş birliği yaptığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.