Mozilla, Firefox'taki eklenti hatasını gideren güncellemeyi yayına aldı

Mozilla, Firefox kullanıcılarının karşı karşıya kaldığı eklenti devre dışı kalma problemini yayınlanan son güncelleme ile birlikte düzeltti.
Mozilla, Firefox'taki eklenti hatasını gideren güncellemeyi yayına aldı

Firefox kullanıcıları, bir süredir çeşitli eklenti problemleri ile karşı karşıya kalıyordu. Mozilla, Firefox kullanıcılarının karşı karşıya kaldığı eklenti devre dışı kalma problemini yayınlanan son güncelleme ile birlikte düzeltti. Şirket, gerekli düzenlemeleri yaparken sorunun kaynağını da açıkladı.

3 Mayıs'ta fark edilen sorun şu şekildeydi; Firefox kullanıcıları tarayıcılarını açtıklarında eklentilerin devre dışı kaldığını gördüler. Akabinde eklentileri yeniden aktif etmeye çalışan kullanıcılar, bir hata mesajı aldılar. Konuyla ilgili açıklama yapan Mozilla, tarayıcıda bir sertifikanın tarihinin geçtiğini, sorunun asıl kaynağının bu olduğunu belirtti. Mozilla ekibinin, tüm Firefox Desktop kullanıcıları için Release, Beta ve Nightly'deki geçici bir düzeltme belirleyip kullanıma sunduğunu ve düzeltmenin arka planda 24 saat içinde otomatik olarak uygulanacağını belirtelim.

Ekip, kullanıcıların sorunu gidermeye çalışırken eklentileri silmemeleri veya yeniden yüklememeleri gerektiğini söyledi. Zira eklentiyi silmek, devre dışı bırakmak ve yeniden etkinleştirmek o eklentinin kendisiyle ilişkili verilerini ortadan kaldırıyor. Düzeltmenin uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmek için konum çubuğuna “about: Studies” yazabilirsiniz. Düzeltme etkinse karşınıza “hotfix-update-xpi-signing-intermediate-bug-1548973” ibaresi çıkacak.

Düzeltmenin Firerefox ESR veya Android için Firefox'ta geçerli olmadığını hatırlatalım. Ancak şirket, her ikisi için de düzeltme yayınlamaya çalıştığını ve yakın zamanda sosyal medyada bunun bilgisinin verileceğini söyledi. 

Mozilla, Firefox 66.0.4’e yapılan güncellemeden yeni sorunlar beklemediği bilgisini de kullanıcılarla paylaştı. Şirket, genel bir düzeltme üzerinde çalıştığını ve önümüzdeki günlerde daha önemli bir güncelleme paylaşacağını açıkladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.