Dört milyon kullanıcıya ulaşan TransferWise ilk çeyrek verilerini paylaştı

Uluslararası para transferi girişimi TransferWise, 2019 yılının ilk çeyrek verilerini ve şirketle ilgili bazı önemli haberleri paylaştı.
Dört milyon kullanıcıya ulaşan TransferWise ilk çeyrek verilerini paylaştı

Uluslararası para transferi girişimi TransferWise, paylaştığı blog yazısıyla birlikte 2019 yılının ilk çeyrek verilerinden bir kısmını paylaştı. Girişim yayınladığı bu yazıyla birlikte bazı gelecek planları ve hedeflerini de aktardı.

Yakın gelecekte 300 milyon dolarlık bir yatırım alacağı konuşulan ve şu anda yeni tur yatırımı için fon topladığı sanılan TransferWise'ın değerlemesinin yakında 4 milyar doların üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Bu bilgiler ışığında oldukça olumlu verilerle karşımıza çıkan TransferWise'ın 4 milyon kullanıcı sayısını aştığını görüyoruz.

TransferWise'ın 4 milyon kullanıcısının yarattığı da hacim pek hafife alır cinsten değil. TransferWise kullanıcıları aylık 3 milyar Pound'lık işlem hacmini yakalamış durumda. Bu da elbette TransferWise'ı daha güçlü kılıyor. Kullanıcılar için ortalama masraflarını da azaltan girişim, hacmi artırdıkça daha da güçlü bir konuma geliyor ve gelecekte uluslararası para transferi konusunda önemli bir marka olacağına artık kesin gözüyle bakılıyor.

TransferWise her ne kadar uluslararası para transferi ve sınırları olmayan ürünler geliştirme konusunda adımlar atıyor olsa da elbette regülatör, bürokrasi ve rakipler karşısında da önemli mücadele veriyor. Örneğin TransferWise geçtiğimiz aylarda Hindistan operasyonunu iyi bir deneyim sunamadığı gerekçesiyle durdurdu ve yakında pazara yeniden giriş yapacaklarını açıkladı. 

TransferWise ayrıca ofislerini de büyüttüğünü açıkladı. Yaklaşık 16 bin iş başvurusu alan TransferWise, 2019 yılının ilk çeyreğinde 245 kişiye istihdam yaratmış. Bu da TransferWise'ın büyümesinin ölçeğinin önemli bir diğer kanıtı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.