Steam, 1 milyar kayıtlı kullanıcı rakamına erişti

Valve'ın sahibi olduğu PC odaklı oyun platformu Steam, 1 milyar kayıtlı kullanıcı sayısını ulaşmayı başardı.
Steam, 1 milyar kayıtlı kullanıcı rakamına erişti

Dünyanın en büyük oyun platformlarından biri olarak anılan Steam'in 1 milyar kayıtlı kullanıcı sayısını aştığı ortaya çıktı. Bir oyun sitesinin yayınladığı haber, Steam'in kullanıcılarına otomatik olarak atadığı arka plandaki ID numaralarından ortaya çıktı. Buna göre bir kullanıc 1.000.000.000 numaralı ID'ye sahip oldu ve Steam'in milyar kullanıcıyı aşması büyük bir olay.

Önümüzdeki yaz aylarında kendi artırılmış gerçeklik gözlüğü Valve Index'i piyasaya sunmaya hazırlanan Steam, bununla birlikte ciddi rakiplere de sahip. Origin, uPlay ve ardından Epic Games'in de kendi oyun platformunu açmasıyla birlikte rekabet eden Steam, son olarak da Stadia tehdiyle karşı karşıya. Google'ın yakında piyasaya süreceği bulut tabanlı oyun platformu konusunda nasıl adımlar atacağı bilinmezken şimdilik Steam'i bekleyen en büyük tehlikenin Stadia olduğunu söylememiz mümkün.

Steam yaklaşık 6 ay önce açıkladığı resmi rakamlarda da aylık aktif kullanıcı sayısının 90 milyon olduğunu açıklamıştı. 1 milyarı aşan toplam kullanıcı sayısına rağmen, Steam'in elindeki aktif kullanıcı sayılarının 90 milyon kişi ile sınırlı kalması da şirket için önemli bir gelişme alanı. Steam her ne kadar aktif kullanıcı sayısını ciddi oranlarla geliştiriyor olsa da, halen elindeki pek çok üyeyi aktif kullanıcı hale getirmek için çabalaması gerekiyor gibi gözüküyor.

Steam'in bu tarz haberlerinin özellikle Steam'in indirim dönemleriyle denk düşmesi de bir başka atıfta bulundurulması gereken nokta olarak dikkat çekiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.