Valve Index, 15 Haziran'da piyasaya çıkacak

Valve tarafından geliştiriken artırılmış gerçeklik gözlüğü Valve Index'in, 15 Haziran 2019 tarihi itibariyle piyasaya sürüleceği ortaya çıktı.
Valve Index, 15 Haziran'da piyasaya çıkacak

Bundan çok kısa bir süre önce dijital oyun platformu Steam'in sahibi Valve'ın artırılmış gerçeklik gözlüğünün piyasaya sürüleceği sızdırılmıştı. Valve tarafından sadece tek bir ürün görseliyle ürünün ön gösterimi yapılmışken, hiçbir teknik detay paylaşılmamıştı. Ancak Twitter'da Wario64 adlı bir kullanıcı, attığı tweet ile Valve Index hakkındaki tüm detayları gözler önüne serdi.

İlgili kullanıcı, Valve Index için hazırlanan Steam sayfasını paylaşırken, ürünün 15 Haziran 2019 tarihi itibariyle piyasaya çıkacağı bilgisini paylaştı. Valve'ın artırılmış gerçeklik gözlüğü Index'i Mayıs ayında tanıtılması beklenirken, ürünle ilgili pek çok detay şimdiden piyasaya sızmış oldu.

Valve Index, bir headset ile birlikte entegre kulaklıklarla gelecek. DisplayPort 1.2 ve USB 3.0 kullanacak olan Valve Index'in, Windows 10 işletim sistemi ile çalışacağı belirtiliyor. Bununla birlikte ürünün Steam detay sayfasına göre, Valve Index için önerilen işletim sistemi özellikleri de açığa çıkmış durumda. Bu önerilen sisteme göre, Valve Index dört çekirdekli bir işlemci, Nvidia 1070 veya daha iyi bir ekran kartı gereksinimi duyacak.

Valve'ın sahibi olduğu oyun platformu Steam'in son dönemde duyurulan Google Stadia sebebiyle canı sıkkın durumda. Bu atağın ve erken sızdırılmanın bir sebebinin de bu olabileceğini tahmin ediyoruz. Bununla birlikte Valve Index'e rakip olacak bir diğer ürün ise Oculus'un bu yıl piyasaya sürmeye hazırlandığı Oculus Rift S olarak göze çarpıyor. VR gözlükleri pazarında ciddi rekabetin olduğu ortada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.