The We Company'ye dönüşen WeWork, halka arza hazırlanıyor

Şu anda The We Company adıyla faaliyet gösteren ortak çalışma devi WeWork, ilk halka arz için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na gizli belgeler sundu.
The We Company'ye dönüşen WeWork, halka arza hazırlanıyor

Şu anda The We Company adıyla faaliyet gösteren ortak çalışma devi WeWork, halka arz için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na gizli belgeler sundu. Şirket dün yapılan basın açıklamasında belgeler sunduğunu onayladı.  New York Times'a göre ise WeWork, halka arz için ilk belgeleri Aralık ayında oluşturdu.

Ocak ayında 47 milyar dolar değerinde olan WeWork, 2010 yılında Adam Neumann ve Miguel McKelvey tarafından kurulduğundan bu yana borç ve özsermaye fonunun birleşiminde 8,4 milyar dolar artırdı. Şirket arkasına SoftBank Vision Fund'ı alan birçok unicorn şirketten biri. 

WeWork, gelirini 2017'de 886 milyon dolardan iki katına çıkarırken, 2018'de yaklaşık 1,8 milyar dolara çıkarak net zararlarını 1,9 milyar dolara yükseldi. Ancak bunların halka arz öncesi bir işletme için cazip ölçütler olmadığını belirtelim. Zira daha sonra size tüm detaylarını aktardığımız Uber'in halka arzında da şirket, şu an azalan büyümesine rağmen halka arzına devam ediyor. WeWork'ün son yıllardaki kâr ve zarar tablosuna baktığımızda karşımıza şu tablo çıkıyor:

  • WeWork'ün 2017 geliri: 886 milyon dolar
  • WeWork'ün 2017 net zararı: 933 milyon dolar
  • WeWork'ün 2018 geliri: 1,82 milyar dolar
  • WeWork'ün 2018 net zararı: 1,9 milyar dolar

WeWork İcra Kurulu Başkanı Adam Neumann, pazartesi günü çalışanlara gönderdiği bir bildiriyle, işlerini her yönüyle nasıl üst seviyeye çıkaracaklarına odaklanacaklarını söyledi. 

Son birkaç ay içinde, çoğu veya en az 10 milyar dolar değerindeki şirketler halka açıldı. Bunlar arasında taşımacılık şirketi Lyft ve görsel paylaşım platformu Pinterest de var. Hepsinden en büyüğü olan Uber'in ise önümüzdeki haftalarda New York Borsası'nda işlem görmeye başlaması bekleniyor. Ancak bu halka arz adaylarının içinde WeWork, yüksek beklentileri ve huzursuz finansal görünüm kombinasyonuyla dikkat çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.