Samsung Galaxy Fold, Güney Kore ekonomisini kötü etkileyecek

Samsung Galaxy Fold modelinin başarısızlığı Güney Kore ekonomisini tehdit ediyor.
Samsung Galaxy Fold, Güney Kore ekonomisini kötü etkileyecek

Şubat ayının son günlerinde San Francisco'da gerçekleştirdiği özel bir etkinlikle yeni amiral gemisi modelleri olan Samsung Galaxy S10 ve S10 Plus modellerini tanıtan Samsung, bu modellere ek olarak ürettiği ilk katlanabilir akıllı telefon olan Samsung Galaxy Fold modelini de görücüye çıkardı.

Dünyanın ilk katlanabilir akıllı telefon modeli Royole tarafından üretilen FlexPai modeli olsa da günümüzün en önemli akıllı telefon üreticilerinden olan Samsung'un katlanabilir akıllı telefonunun tanıtılması büyük bir heyecan yarattı. Tasarım anlamında da büyük bir hayal kırıklığı yaratan Samsung Galaxy Fold'un 26 Nisan tarihinin ardından satışa sunulması bekleniyordu.

Fakat Samsung Galaxy Fold modelinin satışa çıkmasından hemen önce basına dağıtılan inceleme ürünlerinde sorunlar çıkması Galaxy Fold modelinin ertelenmesine neden oldu. Kısacası akıllı telefon dünyasını değiştirmesi beklenen Samsung Galaxy Fold modeli satışa çıkamadan ertelenmiş oldu.

Kısa bir süre içinde patlayan Samsung Galaxy Note 7 modelinden daha büyük bir skandala dönüşen Samsung Galaxy Fold, sadece Samsung'u değil aynı zamanda Güney Kore ekonomisini de tehdit ediyor. Business Insider'a açıklamalarda bulunan ekonomi profesörü Park Sangin, Samsung'un yaşayacağı herhangi bir sorunun Güney Kore ekonomisini önemli ölçüde etkileyeceğini dile getirdi.

Dünyanın en büyük 6. ekonomisi konumunda olan Güney Kore, bu gücünü özellikle teknoloji konusunda üretim yapan önemli şirketlere borçlu. Paylaşılan bilgilere göre Güney Kore'nin 1,7 trilyon dolarlık ekonomisi gücünü tıpkı Samsung gibi büyük şirketlerden alıyor.

Söz konusu şirketlerin ekonomik anlamda sıkıntılar yaşaması ile ülke ekonomisini oldukça hızlı bir şekilde etkiliyor. Kısacası akıllı telefon dünyası tamamen değiştirmesi beklenen Samsung Galaxy Fold modelinin başarısız olması dolaylı olarak Güney Kore ekonomisinin sıkıntılar yaşamasına neden olacak.

Yüzde 60 oranında kâr düşüşü 

Profesör Park Sangin'in yaptığı açıklamalara göre Samsung, Güney Kore ekonomisinin en önemli oyuncularından bu nedenle şirketin yaşayacağı herhangi bir ekonomik sıkıntı bir domino etkisi yaratarak ülke ekonomisine ciddi oranda zarar verebilir.

Galaxy Fold modelinin ertelenmesi ile birlikte Samsung'un ilk çeyrek sonuçlarında önemli bir düşüş yaşadığını da belirtelim. Bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında Samsung, yılın ilk çeyreğinde yüzde 60 oranında kâr düşüşü yaşadı. Söz konusu bu düşüşün gelecekte ne gibi sonuçlar doğuracağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.