Samsung Galaxy Fold'un içinde yer alan bileşenler, teker teker incelendi

Zarif bir görünüme sahip olan katlanabilir telefon Samsung Galaxy Fold, hem serinin ilk ürünü olması hem de karmaşık yerleşimi nedeniyle tamirat sürecinde zorluklarla karşılaşabilir.  
Samsung Galaxy Fold'un içinde yer alan bileşenler, teker teker incelendi

26 Nisan'dan sonra tam olarak satışa çıkacak olan katlanabilir telefon Samsung Galaxy Fold, yakın zamanda bir gün içinde bozulması nedeniyle basın mensupları tarafından eleştirilmişti. Dağıtılan örnek telefonları günlük kullanımının ötesinde parçalara ayırarak inceleyen bir webio kullanıcısı, telefonunun iç yapısının oldukça karmaşık olduğunu gördü. 

Telefon, parçalara ayrıldığında katlanabilir bir telefon oluşturmak için ne kadar fazla parça kullanılması gerektiğini gözler önüne seriyor. Dışarıdan bakıldığında zarif bir görünüme sahip olan Fold, serinin ilk ürünü olması ve karmaşık yerleşimi nedeniyle zor bir tamirat süreci geçirebilir. 

Fold'un en önemli parçası olan menteşesi, 7.3 inçlik katlanabilir ekranın kapanmasını sağlıyor. İçeriden bakıldığında oldukça sağlam görünen bu parça, üç noktadan destekleniyor. Bu sayede bir düşme esnasında parçalanmanın önüne geçtiği de düşünülebilir.

Görsellerde iki şerit kablonun menteşenin içinden geçtiği görülüyor, muhtemelen bu kablolar katlanabilir ekranlara hem geniş hem de 4.6 inçlik katlanmış halinde güç veriyor. Aynı şekilde bu kabloların telefon şarja takıldığında telefonun ikincil bataryasına da güç gönderme ihtimali de yüksek. 

Bu arada iki bataryadan birinin “TBD mAh” kapasitesine sahip aslında bu da cihazın üretim öncesi bir ünite olduğunu gösteriyor.

Menteşenin içinden geçen iki kablonun üstünde de sağ ve solu temsil eden "L" ve "R" baskıları mevcut. Dolayısıyla kabloların ayrı ekranlara güç verdiğini söyleyebiliriz. Bu noktada basın mensuplarının ekranlardan yalnızca birinin gidip gelmesi durumunu açıklığa kavuşturduğunu söylemek mümkün. Aynı şekilde ekranda gerçekleşen metin ve görsel dalgalanmasını, video sinyallerinin farklı kaynaklardan gelmesiyle ilişkilendirebiliriz. 

Galaxy Fold'un iç yapısının kolayca görülebildiği bu fotoğraflarda cihazın tek günlük kullanımın ardından bozulmasına yol açan problemin ne olduğu hala saptanabilmiş değil. Samsung, birkaç kişinin yaşadığı bu problemi, ekranın koruyucu tabakasının çıkarılmasıyla ilişkilendirmişti. Ancak paylaşılan fotoğraflarda ekranın yerinden çıkarıldığı görülse de koruyucu tabakanın çıkarılmasına dair detaylara rastlanmıyor. 

Daha önce de yazılarımızda hem katlanabilir telefonların hem de Samsung Galaxy Fold'un riskli bir yatırım olabileceğini dile getirmiştik. Zira katlanabilir telefonlar oldukça yeni ve yaşanan sorunların kaynağını bulmak zor olabileceği gibi tamirat süresince de aynı zorluklarla karşılaşılabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.