Samsung bir gün içinde ekranı bozulan katlanabilir telefonu Galaxy Fold ile ilgili açıklama yaptı

Basın mensuplarının incelediği Samsung Galaxy Fold ürünün bir gün içinde farklı ekran sorunları yaşaması sonucunda Samsung açıklama yaparak sorunun kaynağını araştıracaklarını dile getirdi. 
Samsung bir gün içinde ekranı bozulan katlanabilir telefonu Galaxy Fold ile ilgili açıklama yaptı

Yakın zamanda Samsung'un katlanabilir telefonu Galaxy Fold, çabuk bozulduğu gerekçesiyle teknoloji yazarlarından geçersiz not aldı. The Verge'den Dieter Bohn ekranında bir kabarıklık oluştuğunu iddia ederken, CNBC'den Steve Kovach attığı bir tweet ile ekran görüntüsünün gidip geldiğini ifade etti. Bunun üzerine açıklama yapan Samsung, sorun yaşayan telefonları inceleyerek sorunun kaynağını araştıracaklarını dile getirdi. 

Samsung, basın mensubu Dieter Bohn'nun yaşadığı ekran kabarması sorunuyla ilgili olarak araştırma ekibinin yaptığı incelemede, ekran filminin çıkarılarak ekrana zarar verildiğini bulduğunu söyledi. Samsung'un tam açıklaması şöyle: 

Medyanın değerlendirmesi için sınırlı sayıda erken dönem Galaxy Fold ürün örneği gönderildi. Gönderilen örnekler üzerinde ana ekranla ilgili birkaç rapor aldık. Sorunun temel nedenini belirlemek için bu birimleri bizzat inceleyeceğiz.

Bundan bağımsız olarak, inceleyenlerden birkaçının, ekranın üst tabakasını çıkarmasının ekrana zarar verdiğini bildirildi. Galaxy Fold'daki ana ekran, ekranı istenmeyen çizilmelere karşı korumak için tasarlanmış ekran yapısının bir parçası olan üst koruyucu katmana sahiptir. Koruyucu tabakanın çıkarılması veya ana ekrana yapıştırıcılar eklenmesi hasara neden olabilir. Bu bilgilerin müşterilerimize açıkça aktarılmasını sağlayacağız.

Hatırlarsanız daha önce katlanabilir telefon almanın şimdilik bir para tuzağı olabileceğine değinmiştik. Aynı şekilde Samsung Galaxy Fold'un akıllı telefon satın almak isteyenler için riskli bir yatırım olarak konumlandığını da aktarmıştık. Özellikle batarya tarafında problemler yaşayabileceğini düşündüğümüz Galaxy Fold, ilk darbeyi şimdilik ekran tarafında aldı. Fold'un yanı sıra İki katlanabilir akıllı telefon daha piyasaya sürmeyi planlayan Samsung'un bu erken dönem modelleri geliştirerek katlanabilir telefon vizyonundan vazgeçmeyeceğini söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.