Samsung, iki katlanabilir akıllı telefon daha piyasaya sürecek

Samsung, iki katlanabilir akıllı telefon daha piyasaya sürecek

Barcelona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi 2019'da (MWC 2019) meraklıları ile buluşturduğu Galaxy Fold'un ardından, Samsung'un iki yeni katlanabilir akıllı telefon üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bloomberg'de yer alan bir habere göre, şirket Huawei'nin Mate X ürününü andıran istiridye benzeri bir cihaz üzerinde çalışıyor.

Teknoloji devi, üzerinde çalıştığı katlanan telefonunu bu yılın sonlarında veya gelecek yılın başlarında piyasaya sürmeyi planlıyor. Samsung'un  özelikle telefonun tasarımına yönelik bazı ince ayarlar yapması planlanıyor. Tasarımsal değişikliklerdeki kararları ise kullanıcıların deneyimleri belirleyecek. Zira cihazın dış kısmında ekstra bir ekran olacak şekilde tasarlandığı, ancak üreticinin müşterilerin Galaxy Fold'da benzer bir ekrana nasıl yanıt verdiğine bağlı olarak çıkarabildiği belirtiliyor.

Yani cihaz, daha fazla ekrana sahip olmaması durumunda daha ince olacak. Öte yandan Samsung'un Galaxy s10 modelinde olduğu gibi katlanabilir ürün serisi için bir ekran parmak izi sensörünü de kullanabileceği iddialar arasında yer alıyor.

Daha dayanıklı bir ekran

Bu arada Koreli şirket, Galaxy Fold’ın ekranının dayanıklılığını da artırmaya çalışıyor.Kongrede, yaklaşık 10 bin defa katlanmasının ardından ekranında bir katlanma izi oluşan telefonu daha kullanışlı hale getirmek istiyor. Öte yandan Samsung, ürünü piyasaya sürdükten sonra ücretsiz ekran değiştirmeleri teklif etmeyi düşünüyor.

Katlanabilir telefonlar, doyan akıllı telefon pazarında bir çığır açabilir. Zira fiyatına yönelik eleştirilere maruz kalsa da, ürünün hedef kitlesinin ilk benimseyenler olduğunu hatırlatmak faydalı olacaktır. Öte yandan pazardaki uygun rekabet koşullarının henüz oluşmamasından dolayı,  fiyatı belirleyen tarafın şimdilik Samsung'un kendisinin olduğunu söylemekte de fayda var. Samsung'un katlanabilir telefonu, özellikle pahalı olmasına rağmen kanımca göz alıcı. Açıldığında 7.3 inç çapında büyük bir ekranı olan Galaxy Fold'un  hafızası da nerdeyse bir masaüstü bilgisayarını aratmıyor.

Kullanıcı deneyimini ön planda tutan Samsung'un, yeni katlanabilir ürünleri ile özellikle fonksiyonel anlamda  ilk versiyonunu çok geride bırakacağını tahmin ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.