Tasarımıyla dikkat çeken otonom elektrikli scooter: Pal

İngiltere merkezli bir tasarım ajansı olan Layer ve Çinli elektrikli araç üreticisi Nio'nun ortak çalışması olan Pal, yapay zekanın bir kolu olan derin öğrenme ile desteklenerek, bilinçli hale geliyor.
Tasarımıyla dikkat çeken otonom elektrikli scooter: Pal

Şık, katlanabilir, bilinçli... Bu özellikler, otonom ve elektrikli bir scooter olan Pal'e ait. Şimdilik bir prototipten ibaret olan Pal, yapay zeka teknolojisi ve derin öğrenme ile bilinçlenen mobil bir platform. Bu, kullanıcısının Pal ile gittiği bir rotayı kaydeden otonom e-scooterın, bir sonraki sürüşlerde kullanıcısının aynı rotaya müdahalesiz ulaşmasını sağladığı anlamına geliyor. 

Pal, İngiltere merkezli bir tasarım ajansı olan Layer ve Çinli elektrikli araç üreticisi Nio'nun ortak çalışması. Yuvarlak hatları, fütüristtik görüntüsü ile duvara adeta bir sanat eseri gibi asılabilen Pal, moduler elektrikli bir bataryaya sahip.  Batarya, herhangi bir Nio aracının bagajında ​​veya kullanıcının evinde şarj edilebiliyor. 

Bir akıllı telefon uygulaması, scooter'ın elektronik aksamına takılırken, üstünde küçük, zor görülebilen bir ekran, hızı ve kalan şarjı gösteriyor. 

Pal’in direksiyon kolonuna, çantalar, sepetler ve hatta bir alışveriş sepeti de dahil olmak üzere bir dizi aksesuar takılabiliyor. Konu sürüşe gelince, kullanıcısının tek yapması gereken Pal'a sesli bir komut vermek. Nio’ya ait bir sistem olan AI teknolojisi Nomi, Pal'i akıllı hale getirdi. Şirket, AI asistan Nomi'yi elektrikli otomobiller için geliştirmişti. 

Otonom e-scooter bahsettiğimiz gibi bir prototip'ten ibaret. Milano Tasarım Haftası'nda görücüye çıkan  e-scooterın şimdilik bir fiyatlandırma stratejisi ya da herhangi bir satış tarihi bulunmuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.