Google şirket içi problemlerin bildirilmesi için yeni bir çalışan portalı kuruyor

Daha önce sorunların raporlanması için kullanılan birçok kanalı bir araya getiren Google, çalışanlarının yanı sıra geçici ve taşeron personelin taciz, ayrımcılık ve mobbing gibi konuları raporlamasını amaçlıyor.
Google şirket içi problemlerin bildirilmesi için yeni bir çalışan portalı kuruyor

Son bir yıldır şirket içi yaşanan problemlerle gündeme gelen Google, yeni bir çalışan portalı oluşturarak çalışanlarının yanı sıra geçici ve taşeron personelin taciz, ayrımcılık ve mobbing gibi konuları raporlamasını sağlıyor. 

Daha önce bu tarz raporların oluşturulması için kullanılan birçok kanalı bir araya getiren bu yeni site perşembe günü Google'ın yeni iş yeri prensipleriyle birlikte duyuruldu

Bir Google yetkilisi yaptığı açıklamada, çalışanların işyeri sorunlarını bildirmek için kullandıkları önceki yöntemlerin karmaşık  ve şeffaflıktan uzak olduğunu söylediklerini belirtti. Google yetkilisi, bunun yanı sıra şirketin, geliştirilmiş tek bir kanala sahip olmanın, Google’ın daha fazla endişeyi araştırabilmesi ve gerekli önlemleri alabilmesi için rapor edilen olay sayısını artırmaya yardımcı olacağını umduğunu söyledi.

Google'ın yeni atanan Çeşitlilik Yöneticisi Melonie Parker tarafından yayınlanan bu yeni gönderide, şirketin 13 sayfalık şirket içi çalışma ilkelerine de yer veriliyor. Bu noktada bu ilkelerin ilk defa herkese açık olarak yayınlandığını belirtelim. 

Parker yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi:

 İşimin büyük bir kısmı, Google çalışanlarının sahip olduğu fikirleri dinlemek ve iş yerimizi iyileştirme yolları hakkında geri bildirim almak. Çalışanlarımızın (veya dış dünyanın) ortaya koydukları her fikri uygulamayacağız, ama her zaman dinliyoruz ve yapıcı geri bildirimleri değerlendiriyoruz.

Hatırlarsanız Google'ın eski Çeşitlilik Yöneticisi Danielle Brown, Google'ın çalışanlar odağında geçirdiği zor bir yılın ardından Nisan ayının başlarında şirketten ayrılmıştı. Bu kapsamda şirket, maaş ödemesinde yapılan ayrımcılık nedeniyle dava edilmiş ve 20 bin çalışan Google'ı protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirmişti.

Bu arada blog gönderisinin yürüyüşü organize eden iki kadının konuşmasından bir kaç gün sonra yayınlanması dikkat çekti. Kadınlar mobbing ve ayrımcılık iddialarında bulunurken, Google bu iddiaları reddetti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.