Dijital ödeme sağlayıcısı Wirecard, SoftBank'ten 1 milyar dolar yatırım alıyor

SoftBank, dijital ödemeler konusunda stratejik bir ortaklığın parçası olarak Alman fintech firması Wirecard’a 900 milyon euro, yani 1 milyar dolar yatırım yapacak.
Dijital ödeme sağlayıcısı Wirecard, SoftBank'ten 1 milyar dolar yatırım alıyor

SoftBank, dijital ödemeler konusunda stratejik bir ortaklığın parçası olarak Alman fintech firması Wirecard’a 900 milyon euro, yani 1 milyar dolar yatırım yapacak. Wirecard, dün yaptığı açıklamada, beş yıllık vadeye kadar dönüştürülebilir tahvil ihraç ederek sermayeyi artıracağını ve bunları yalnızca SoftBank’e satacağını söyledi.

Yapılan yatırımla birlikte SoftBank, Wirecard'ın faaliyet alanını Japonya ve Güney Kore'ye genişletmek istiyor. SoftBank bununla Uber, OpenDoor Labs, WeWork, Grab, DoorDash, Alibaba gibi geniş kapsamlı portföy şirketleri listesine finansal hizmetler sunabilecek. Wirecard'ın söylediği açıklamaya göre SoftBank, Wirecard'ın Japonya ve Güney Kore'ye yaptığı coğrafi genişlemeyi desteklemenin yanı sıra SoftBank'in küresel portföyünde dijital ödemeler, veri analitiği ile yapay zeka ve diğer yenilikçi dijital finansal hizmetler konusunda iş birliği fırsatları sunmaya çalışacak. Wirecard, anlaşmanın ayrıca yüksek kaliteli müşteri portföylerinden, güçlü likiditeden ve diğer yenilikçi finansman çözümlerinden yararlanabilmek için yeni ürün ve hizmet tekliflerinin dijital kredilerde ortak araştırmasını içereceğini de açıklamasına ekledi.

Wirecard halka açık olarak işlem görüyor ve şirketin şu anda 17,18 milyar euro, yani yaklaşık 19 milyar dolar civarında bir piyasa değeri bulunuyor. Wirecard'ın Adyen, FirstData, WorldPay, Stripe gibi birçok rakibi bulunuyor. Şirket, hem online bahis şirketleriyle hem de fintech girişimleriyle çalışıyor. 

Ancak Asya’da genişleme yatırımının Wirecard için sıkıntılı bir zamanda yapıldığını da belirtelim. Zira şirket için Singapur’da, hem Asya’da hem de Almanya’nın kendi pazarında yapılan sahtekarlık iddialarıyla ilgili bir soruşturma başlatıldı. Ancak Wirecard'ın iddiaları reddettiğini de belirtmiş olalım.

Yatırım turunun 18 Haziran tarihinde tamamlanması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.