Tesla, önümüzdeki ay araçlarındaki otopilot sistemine entegre bir araç sigortası tanıtacak

Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, önümüzdeki ay piyasaya sürülmek üzere araçlarındaki otopilot sistemine entegre bir araç sigortası üzerinde çalıştıklarını duyurdu.
Tesla, önümüzdeki ay araçlarındaki otopilot sistemine entegre bir araç sigortası tanıtacak

Elektrikli araç dünyasının devlerinden Tesla, yılın ilk çeyreğine ait verileri paylaştı. Araç üreticisinin elde ettiği gelir 4,54 milyar dolar ile beklenenin altında. Zira şirket, 2019'un ilk çeyreğini 5,19 milyar dolar ile kapatmak istiyordu. 

Gelirdeki düşüklüğün en önemli nedeni elbette Tesla'nın ilk üç ayda hedeflediği sayıda araç satamaması olarak yer alıyor. Özellikle Kuzey Amerika'da pazar payını hedeflediği noktaya getiremeyen şirket, küreselde tahmin edilen 76.000 araç sayısının çok daha altında; 63.000 araç satışı ilk üç ayı kapattı.

Musk ise Tesla ile ilgili yaptığı açıklamalar ile güvenoyu toplamaya çalışarak, 2020 yılında robot-taksileri piyasaya süreceğini açıkladı. Açıklama oldukça önemli. Zira Tesla, ABD'de 5. seviye otonom araç projesini hayata geçirecek dördüncü şirket olacak. 

Şirket hisselerini yükseltmek ve araç satışlarını artırmak isteyen Musk, yine Tesla meraklıların dikkatlerini üzerine çekmek için bir başka açıklama yaptı. 24 Nisan Çarşamba günü analistler ile yaptığı görüşmelerde, Tesla'nın bir sigorta ürünü geliştirdiğini söyledi. Üstelik ürün, bir ay gibi çok yakın bir gelecekte piyasaya sürülecek.

Ürün hakkında detaylı bilgi verilmese de, sigortanın araçlardaki otopilot sistemlerine entegre edileceği tahmin ediliyor. Zira ürün, dizel ve benzinli araçlara göre sigorta ücretleri %45 oranında daha yüksek olan elektrikli araçlara olan talebi Tesla araçlarına yönelik artırabilir. Çünkü ürün sürücü davranışına dayanan ve potansiyel olarak Tesla sahiplerine para tasarrufu sağlayacak bir sigorta programını kapsıyor.

Böyle bir program aslında sürpriz değil.  Bazı analistler Tesla'nın bu ayın başlarında araç kiralamanın yanında bir sigorta seçeneğinin ortaya çıkmasını bekliyorlardı. Ayrıca, geçmişte Tesla ve bazı sigorta şirketleri arasında büyük anlaşmazlıklar olmuştu. AAA Insurance  Model S ve Model X’in diğer elektrikli araçlara oranla yüksek talep görmelerinden dolayı sigorta primlerini %30 oranında artırmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.