Otonom robotlar üreten Locus Robotics, 26 milyon dolar yatırım aldı

Locus Robotics, C serisindeki yatırım turunda 26 milyon dolar kaynak elde edetek toplam yatırım gelirini 66 milyona ulaştırdı.
Otonom robotlar üreten Locus Robotics, 26 milyon dolar yatırım aldı

Geliştirdikleri otonom mobil robot sistemleri ile depo içi taşımacılığı geleneksel yöntemlere göre 2-3 kat daha hızlı yaptıklarını iddia eden Locus Robotics, 26 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Girişimin C serisindeki yatırım turunda katılımcılar arasında Zebra Technologies'in stratejik yatırım kolu olan Zebra Ventures ve 2017 yılında şirketin B Serisi turunu yöneten Scale Venture Partners yer alıyor.

Locus Robotics, bu sayede yatırım ile birlikte piyasaya sürülmesinden bu yana 66 milyon dolardan fazla gelir elde etti.  Girişimin, 26 milyon dolar ile hem Kuzey Amerika'da hem de uluslararası alanda, satış ve pazarlama çabalarının genişletmesi bekleniyor. Öte yandan girişim, yatırımı depo yapımına yönelik çoklu bot çözümünün üretimini ölçeklendirmek için kullanmak istiyor.

Locus'un çok robotlu çözümü, depo operatörlerinin görevlerinin daha verimli bir şekilde yerine getirmelerini sağlarken , aynı anda hem işçilik maliyetlerini hem de mevsimsel olarak değişken sipariş hacmini yönetebiliyor. Girişimin müşterileri arasında  DHL, GEODIS, Port Logistic Group, Verst Logistics, Radial gibi küresel isimler yer alıyor.

İşletme maliyetlerinde %30 veya daha fazla tasarruf sağlayan Locus Robotics robotlarının, görevlerini %100'e yakın doğrulukla yerine getirdikleri belirtiliyor. Girişimin CEO’su Rick Faulk de Locus Robotics’in başarısından oldukça emin. Faulk’e göre verdikleri hizmeti sadece verimliliği artırmak ve maliyetleri düşürmeye yönelik bir çözüm olmasının yanı sıra zamanda çok sayıda ürün ve müşteri profilinin taleplerini karşılamak için uyarlanabilen ölçeklendirilebilir emek kaynağı olarak görüyor. Faulk,  "Bu yeni finansman, artan talebi karşılamak için ölçeklenmemizi sağlayacaktır." dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.