Online borç verme ve varlık yönetimi platformu SoFi, Katar'la 500 milyon dolarlık yatırım turu için görüşüyor

Bloomberg'ün raporuna göre online borç verme ve varlık yönetimi platformu SoFi, Katar'la 500 milyon dolarlık yatırım turu için görüşüyor.
Online borç verme ve varlık yönetimi platformu SoFi, Katar'la 500 milyon dolarlık yatırım turu için görüşüyor

Bloomberg'ün raporuna göre online borç verme ve varlık yönetimi platformu SoFi, Katar'la 500 milyon dolarlık yatırım turu için görüşüyor. Habere göre yeni finansman turu, 2017'de gerçekleştirilen F Serisi yatırım turunda Silver Lake'ten alınan tura benzeyecek. Yeni yatırımdan sonra şirketin değerlemesinin 4,3 milyar dolar olacağı söyleniyor. 

Rapora göre yatırımcılar, şirketin para toplaması veya bu fiyatın altına düşmesi durumunda kendilerini güvence altına alacakları anlaşma açısından koruyucu hükümler arıyor. Ancak şirketin yeni yatırımla ilgili yorum yapmaktan kaçındığını belirtelim.

Yeni tur, risk sermayesi standartlarına göre büyük olsa da SoftBank'ın 2015 yılında SoFi'ye yaptığı 1 milyar dolarlık yatırımın yarısı büyüklüğünde. Şirket ayrıca PitchBook’a göre Aralık 2018’de G Squared’ten para topladı.

Kişisel krediler, öğrenci kredileri ve ayrıca çek ve hisse senedi alım satımı gibi diğer araçları sunan SoFi, Twitter'ın eski işletme müdürü ve Goldman Sachs'ın eski genel müdürü Anthony Noto tarafından yönetiliyor. 2011 yılında öğrenci ödünç verme hizmeti olarak kurulan SoFi, o zamandan beri kişisel kredilere, ipoteklere, yatırım, kontrol ve tasarruf ürünlerinin yanı sıra ücretsiz stok ticaretine de el atıyor.

Bu sadece geliri artırmakla kalmıyor, aynı zamanda finansal hizmetler alanındaki yeni başlayanlar ve kamu şirketleri için pahalı olabilecek pazarlama maliyetini düşürüyor. Robinhood Financial LLC, Wealthfront Inc. ve hatta Goldman Sachs gibi şirketler şimdi SoFi'nin rakiplerinden biri olarak kabul ediliyor, bu da yeni müşterilerin ilgisini çekmenin daha zor olacağı anlamına geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.