Kamyon taşımacılığı girişimi KeepTruckin, 128 milyon yatırım alarak unicorn oldu

Yeni nesil kamyon taşımacılığına yönelik donanımsal ve yazılımsal çözümler sunan San Francisco merkezli KeepTruckin, 128 milyon yatırım alarak unicorn oldu.
Kamyon taşımacılığı girişimi KeepTruckin, 128 milyon yatırım alarak unicorn oldu

Kamyon taşımacılığının yeni bir unicorn'u var. Sağladığı donanım ve yazılım sistemleri ile kamyon sürücülerinin araçlarını ve kargolarını yönetmelerine yardımcı olan San Francisco merkezli KeepTruckin, 128 milyon yatırım aldı. D serisi yatırım ile birlikte girişimin değerlemesi 1.25 milyar dolara ulaştı.

Yatırım turu Greenoaks Capital liderliğinde gerçekleştirilirken, tura mevcut yatırımcılar IVP, GV, Index Ventures ve Scale Venture Partners katıldı. Toplam yatırım miktarı yaklaşık 228 milyon dolara ulaşan girişim, kapital ile donanıma, makine öğrenimindeki ilerlemelere ve güçlü iş ortaklıklarına odaklanmak istiyor. 

Kamyon taşımacılığının 2024 yılına kadar 1 trilyon dolarlık bir sanayi olacağı tahmin ediliyor. Güçlü bir kamyon ağ şebekesine sahip KeepTruckin ise bugün, 250.000'den fazla araca ve 50.000'den fazla kiralık taşıyıcıya hizmet veriyor.

Geçtiğimiz yıl önemli ölçüde büyüyen girişim, küresel ofis sayısını yedi ofis ile 2 kattan fazla artırdı. KeepTruckin App Marketplace entegrasyonları, her boyuttaki filoda 130.000'den fazla kamyon tarafından kullanılabiliyor ve müşterilere TMS, navigasyon, yakıt yönetimi ve bakım dahil olmak üzere 10 kategoride 25 entegrasyon sunuyor. Şirketin donanım çözümleri KeepTruckin Smart Dashcam adını verdiği ve kritik olaylarla ilgili davranışları tanımlamak ve filoları oluşmasını engelleme konusunda eğitmek için genişletilmiş güvenlik özelliklerini içeriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.