Halka arz edilen Pinterest, ilk işlem gününde yüzde 28'lik artışı gördü

ABD merkezli sosyal medya platformu Pinterest'in halka arzı dün New York Borsası'nda gerçekleşti. Şirket, New York Borsası'ndaki ilk işlem gününe yüzde 25 artışla 23,75 dolardan başladı.
Halka arz edilen Pinterest, ilk işlem gününde yüzde 28'lik artışı gördü

ABD merkezli sosyal medya platformu Pinterest'in halka arzı dün New York Borsası'nda gerçekleşti. Şirket, New York Borsası'ndaki ilk işlem gününe yüzde 25 artışla 23,75 dolardan başladı. Güncel duruma baktığımızda ise artışın devam ettiğini ve gün içinde yüzde 28'le en yüksek seviyesine ulaştığını görüyoruz.

Bir süredir halka arzı beklenen Pinterest, dün Wall Street'te işlem görmeye başladı. Halka açılan şirket, borsadaki işlem gününün ilk gününde yatırımcılardan 1.4 milyar dolarlık fon topladı. İlk gününde şirketin 75 milyon hissesi, hisse başına 15 ile 17 dolar arasına satışa çıkmasına rağmen 19 dolardan satıldı. Bugün ise yüzde 25 civarında bir artış görüldü ve dün 19 dolar olan hisseler bugün 23,75 dolara çıkmış oldu. Son olarak yüzde 28'i de gören Pinterest'in şu anki artış seviyesi ise yüzde 24'lerde ilerlemeye devam ediyor.

Kullanıcıların, sevdiği resimleri sabitlemesine ve paylaşmasına, dekorasyon ipuçlarına ve daha birçok görsele ulaşmasına aracılık eden Pinterest, ayda ortalama 250 milyon kişi tarafından kullanılıyor. 

Pinterest'in halka arzı ile akıllara başka bir unicorn girişim olan Lyft'i getirdi. Ancak geçtiğimiz günlerde Nasdaq'ta halka açılan Lyft hisseleri, borsada işlem görmesinin ardından yüzde 17 değer kaybetti. Geçen yıl 911 milyon dolar kayıp yaşayan Lyft, halka arzının ardından 24,3 milyar dolar piyasa değerine ulaşmayı hedefliyordu. Lyft'in halka açılmasından önce son yatırım turundaki piyasa değeri ise 15 milyar dolar olarak belirlenmişti. Bir önceki yıl 63 milyon dolar kayıp yaşayan Pinterest'in piyasa değeri ise son yatırım turunun akabinde 12,3 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Lyft ve Pinterest'ten sonra ise gözler Uber'e çevrildi diyebiliriz. Daha önce tüm detaylarını yazdığımız Uber'in halka arzı ile şirketin, 10 milyar dolarlık finansman beklediği ve değerlemesini de yaklaşık 100 milyar dolara çıkarmayı hedeflediği biliniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.