Yapay zeka girişimi PathAI, General Atlantic'ten 60 milyon dolar yatırım aldı

PathAI, geçtiğimiz gün General Catalyst'in katıldığı, büyüme sermayesi şirketi General Atlantic liderliğindeki B serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. 
Yapay zeka girişimi PathAI, General Atlantic'ten 60 milyon dolar yatırım aldı

Tanısal doğruluğunu artırmak için makine öğrenme tekniklerini kullanan girişim PathAI, geçtiğimiz günlerde General Atlantic liderliğindeki ve General Catalyst'in de katıldığı B serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. 

Girişim, PathAI'ın CEO'su ve kurucusu Dr. Andy Beck'in, girişimin mevcut tekliflerini geliştirmek, platformunun iyileştirilmesini ve geliştirmesini sağlamak için kullanılacağını söylediği 11 milyon dolarlık A serisi bir finansman turunun ardından toplam girişim sermayesini de 75 milyon dolara çıkarmış oldu. Yeni yatırım sonrasında, General Atlantic'in Genel Müdürü Dr. Michelle Dipp'in PathAI'ın yönetim kurulunda yer alacağını da hatırlatalım.

2015 yılında kurulan Massachusetts merkezli PathAI, Boston'da patoloji görüntülerini sayısallaştırmak ve analiz etmek için AI ile çalışan araştırma araçları ve hizmetleri sunuyor. Girişimin çözüm paketi, teşhis laboratuvarları ve ilaç firmalarıyla olan ortaklıklarıyla birlikte, klinisyenleri hastalara daha hızlı, daha doğru ve daha öngörücü tanı koyma konusunda desteklemeyi amaçlıyor. PathAI, her yıl ABD'de teşhis edilen 250 binden fazla yeni vaka ile dünya çapında kadınlarda en sık görülen kanser olan meme kanseri gibi hastalıkların alt tiplerini daha güvenli ve daha uygun hale getirmek için çalışıyor. Şirketin teknolojisi, doktorlar tarafından hastalardan alınan bakteri, virüs, kanserli hücre veya diğer hastalığa neden olan ajanların varlığını veya yokluğunu belirlemek için alınan hücre örneklerini analiz etmek için kullanılıyor.

PathAI'ın 60 çalışanının kalite yönetimi ve bilgi sistemleri konusunda sertifikaları bulunuyor. Aktif ortak çalışanlar arasında Philips, Bristol-Myers Squibb ve Bill ve Melinda Gates Vakfı gibi kuruluşlar ve geçmiş yatırımcılar arasında Refactor Capital, Eight Partners, Pillar, Danhua Capital ve KdT Ventures bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.