Cihan Ergür: Markaların var olan içeriklerini platformlara uygun şekilde anlamlandırıyoruz

Yılın ikinci etkinliği Webrazzi Dijital 2019'da sahne alan 9:16'nın kurucu ortağı Cihan Ergür, markaların reklam filmlerinden başarılı bir deneyim tasarladıklarını söyledi.
Cihan Ergür: Markaların var olan içeriklerini platformlara uygun şekilde anlamlandırıyoruz

Webrazzi'nin yılın ikinci etkinliği olan Dijital 2019'da 9:16'nın kurucu ortağı Cihan Ergür "Mobil Jenerasyon için Deneyim Tasarlamak" isimli konuşma için sahne aldı.

Mobil jenerasyonun motivasyon haritasına dikkat çeken Ergür doğru içeriğin, doğru kanallarda paylaşılmaya değer hikayeler yaratılması gerektiğini söyledi. Henüz çiçeği burnunda 9:16’da bir yıl gibi bir sürede 70 küresel marka ile çalıştıklarını belirten Ergür, amaçlarının markaların var olan içeriklerini platformlara uygun şekilde anlamlandırmak olduğunu söyledi.

Tek bir reklam filminden 54 video

Konuşmasına markalar ile yaptığı iş birliklerinden örnekler vererek devam eden Ergür, Penti'nin geleneksel reklam filminden diğer mecralara uygun 54 video içeriği oluşturduklarını söyledi.

Tüketicinin ekranın her köşesini takip etmelerini sağlayan stratejiler ile oluşturulan videolarda ise amaç elbette müşterinin satın alma yolculuğunda markaların belirlediği hedefleri yerine getirebilmek. Bunu story boyutunda odağı kaybetmeyecek şekilde diğer mecralara uygun hazırlanan videolar ile sağlayan 9:16, video içinde interaktiviteyi de sağlamaya çalışıyor. Tüketicinin marka ile teması öncesinde oyun içinde reklam ile olurken, artık reklam için oyun şeklinde olarak interaktif bir boyut kazanıyor.

İçeriklerinde, tüketiciyi lazer tutulmuş bir kedi gibi, ekranın her tarafına odakladıklarını söyleyen Ergür, mobil ekrana bakarken tüketicinin ekranın her köşesine bakması gerektiğini söylüyor. 

Ergür, son olarak markaların sadece videoları ile değil, fotoğraflar ile de başarılı bir deneyim tasarlayabileceklerini söyledi. Elde ettikleri fotoğraflardan 15 saniyede tüm ürünü gösterecek bir versiyon hazırladıklarını söyleyen Ergür tüm bu içerikte tüketiciyi harekete geçirdiklerini, web sitesine yönlendirerek markaya trafik ve satış sağladıklarını söyledi. 

Facebook ve YouTube gibi önemli sosyal ağların partneri olan 9:16 Hikmet Şen,Caner Ergür, Cihan Ergür tarafından 2018 yılında kuruldu.

Etkinlikle ilgili diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.