İdil Kesten: Netflix reklam gösterimlerinin yüzde 82'sini YouTube üzerinden elde etti

Webrazzi Dijital 2019'da sahne alan Gemius Ülke Müdürü İdil Kesten, 2018 yılına ait dijital reklam dünyasına yönelik verileri paylaştı.
İdil Kesten: Netflix reklam gösterimlerinin yüzde 82'sini YouTube üzerinden elde etti

Teknolojiden içerik pazarlamasına yeni trendlerden, mobil oyunların yükselişinde markaları bekleyen riskler ve fırsatlara kadar birçok konunun ele alındığı Webrazzi Dijital 2019 Raffles İstanbul'da başladı. Gemius Ülke Müdürü İdil Kesten aldığı sahnede 2018 yılına ait dijital reklam dünyasına yöneik verileri paylaştı.

Konuşmasına Türkiye'deki mobil kullanıcı sayısının geçtiğimiz sene 43 milyona ulaştığını söyleyerek başlayan Kesten, mobil cihaz kullanımında cinsiyet dağılımının neredeyse eşit olduğu bilgisini paylaştı. Mobil dünyayı 25-34 yaş grubu domine ederken, Türkiye'nin CTR ortalamasının yüzde 0,26 olduğu belirtildi. 

Konuşmasına teknoloji dünyasının rekabet içinde olan rakip şirketleri karşılaştırarak devam eden Kesten, dijital dünyaya yönelik veriler paylaştı.

Facebook kullanımının giderek düştüğünü bir kez daha veriler ile gösteren Kesten, yaş aralığı olarak da 18-24 ve 25-34 arasındaki hedef kitlenin sosyal ağa daha az ilgi göstermeye başladığını söyledi.

Televizyonun bir mecra olarak hala tercih edildiğini belirten Kesten, ancak konu YouTube ve Netflix gibi dijitalden doğan video izleme platformlarına geldiğinde,  platformların tüketiciye  daha özgür bir izleme ortamı yaratması nedeni ile her geçen gün daha da ilgi gördüklerini söyledi.

Türkiye’de internet kullanıcısının YouTube ve Netflix’i haftada ortalama 10’ar saat vakit geçirdiğini belirten Kesten, televizyonun dijital kanallarında tüketilen sürenin haftalık ortalama 2 saat olduğu bilgisini paylaştı.

Kesten, konuşmasında Türkiye’nin reklamveren haritasına yönelik ilginç veriler de paylaştı. YouTube’un en büyük rakiplerinden biri olan Netflix’in 2018 yılında gerçekleştirdiği medya yatırımlarından elde ettiği gösterimlerin yüzde 82'sini YouTube üzerinden gerçekleştirdiğini söyledi. Netflix’in hedef kitle ses dağılımında AB grubunun ağır bastığı bilgisini veren Kesten, kullanıcıların büyük  çoğunluğunun İstanbul, Ankara ve İzmir şehirlerinden geldiğini aktardı.

Webrazzi Dijital 2019, etkinliğine yönelik gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.