Sketch tasarımcılarının hayatını kolaylaştıracak bir eklenti: Lint for Sketch

Bu eklenti, tasarımlarınızdaki hata, farklılık ve eksiklikler için uyaran ve öneriler sunuyor. Hatta yazım hatalarınızı bile denetleyebiliyor. 
Sketch tasarımcılarının hayatını kolaylaştıracak bir eklenti: Lint for Sketch

Sketch, birçok farklı geliştirici tarafından desteklenen harika bir araca dönüştü. Birçok farklı araç, hayat kolaylaştırıcı uygulama ve yöntem Sketch için öncelikli olarak piyasaya sürülmeye başlandı ve Sketch tasarımcıları da buna bayılıyor diyebiliriz. 

Sketch tasarımcılarının severek kullanacağı yeni bir eklentiyi paylaşmak istiyorum. Geliştirici Saransh Solanki'nin Github üzerinden paylaştığı ve Lint for Sketch adını verdiği bu eklentiyi bir kaç tıklamayla kurabilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu eklenti, tasarımlarınızdaki hata, farklılık ve eksiklikler için uyaran ve öneriler sunuyor. Hatta yazım hatalarınızı bile denetleyebiliyor. 

Kuralları önden belirleyin ve çalışmaya başlayın

Eklentiyi kurduktan sonra eklentiler menüsü altına eklenen Lint, çalışmaya başlamadan önce kuralları belirlediğiniz zaman oldukça işinize yarayabilir. Her tasarım üretim aşamasında onlarca farklı revizyondan geçtiği için bir çok karmaşık durum ortaya çıkabiliyor. Kuralları belirlediğiniz zaman siz kuralları unutsanız bile bu araç size hatırlatacak ve sizi yönlendirecektir. 

Tipografi, renk, yazı boyutu, yazım hataları, boşluklar, kontrast gibi bir çok farklı yönden sizi uyaran ve arkasındaki algoritma sayesinde düzeltme önerileri de sunan bu eklenti gerçekten hayatınızı kolaylaştıracaktır. 

Kullanıp beğenirseniz Github üzerinden oylamayı unutmayın, unutmayın ki geliştirici motive olsun ve talep edeceğiniz özellikleri eklemek için daha motive çalışsın. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.