Uber halka arzdan 10 milyar dolar toplamaya hazırlanıyor

S-1 dokümanını yarın herkesin erişimine açması beklenen Uber'in 10 milyar dolar değerinde hisse satışı gerçekleştireceği iddia ediliyor.
Uber halka arzdan 10 milyar dolar toplamaya hazırlanıyor

Kaynaklara göre Uber yarın S-1 dokümanını herkesin erişimine açacak. Halka arz belgelerine göre Uber'in 10 milyar dolar değerinde hisse satışı gerçekleştireceği iddia ediliyor.

Bu iddialar doğruysa Uber'in halka arzı, 2014'te gerçekleşen Alibaba halka arzından bu yana teknoloji endüstrisindeki tüm zamanların en büyük halka arzı olarak konumlanacak. 

Daha önce bu konuda hazırlanan raporlar Uber'in değerlemesini 120 milyar dolara sabitlerken, Uber görünen o ki; değerlemesinin 90 milyar ile 100 milyar dolar arasında olmasını bekliyor. Bu düşüşün Lyft'in halka arz performansıyla ilişkili olduğunu söylemek mümkün.

Öte yandan Uber'in halka arz sonrasında ulaşacağı değerlemenin, son yatırım turunda ulaşılan 76 milyar dolarlık değerlemeden yüksek olduğunu hatırlatmakta da fayda var. Yarın yayınlanması beklenen S-1 dokümanıyla birlikte, Uber bu ayın sonunda halka arz sürecine başlamış olacak. Şirketin Mayıs'ın başından itibaren New York borsasına listelenmeye başlayacağını da ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.