IMF Direktörü Lagarde kripto paraların bankacılık sistemini sarstığını söyledi

Dijital paralar gibi finansal teknolojilerin bankacılık sistemini sarstığını ifade eden Lagarde, istikrarın sürdürülmesi için bu teknolojilerin izlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
IMF Direktörü Lagarde kripto paraların bankacılık sistemini sarstığını söyledi

IMF İdari Direktörü Christine Lagarde, dün yaptığı bir değerlendirme esnasında dijital paralar gibi finansal teknolojilerin bankacılık sistemini sarstığını ifade etti. Lagarde, istikrarın sürdürülmesi için bu teknolojilerin izlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu açıklamaların yanı sıra kripto paralar ve bankacılık ilişkisine de ışık tutan Lagarde, kripto paralar gibi yeniliklerin finans sektörü üzerindeki etkisine örnek olarak ticari bankaların değişen iş modellerini gösterdi. 

Açıklamalarına ihtiyaç duyulan yasal düzenlemelere değinerek devam eden IMF Başkanı, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:  

“Bence kripto, varlık, para ya da adına ne derseniz deyin dağıtık kayıt teknolojisi kullanan her şey sistemi sallıyor. Gerekli olan istikrarı kaybetmemize neden olacak, sistemi çok fazla sarsan yenilikleri istemeyiz.”

Lagarde'nin açıklamaları şimdiye kadar Kripto para ve Blockchain dünyasında konuşulanları doğrular nitelikte. Merkezi yetkiyi kaldırmayı hedefleyen bu teknolojiler, görünen o ki geleceği şekillendirmeye devam edecek. 

Görsel Kaynak: Reuters/ Charles Platiau

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.