Game of Thrones'un nasıl biteceği, Spotify çalma listesi ile açıklandı

Dizinin yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss, Game of Thrones'un son sezonunda neler olacağına, dizinin nasıl biteceğine dair bilgileri bir Spotify listesi ile paylaşmaya karar verdi.
Game of Thrones'un nasıl biteceği, Spotify çalma listesi ile açıklandı

Game of Thrones'un final sezonunun yayınlanmasına sayılı günler kaldı. Her ne kadar finale dair birçok spoiler ya da tahmin paylaşılmış olsa da kimse dizinin sonunda ne olacağını tam anlamıyla bilemiyor. Ancak dizinin yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss, Game of Thrones'un son sezonunda neler olacağına, dizinin nasıl biteceğine dair bilgileri bir Spotify listesi ile paylaşmaya karar verdi.

Spotify tarafından hazırlandığını gördüğümüz, 48 şarkılık Game of Thrones: The End Is Coming çalma listesi, dinleyeni 3 saat 13 dakikalık bir yolculuğa çıkarıyor. Çalma listesinde hemen hemen her müzik türünü bulmak mümkün. Rage Against the Machine ile başlayan liste, metal müziğin önemli temsilcilerinden Danzig'le devam ediyor; karşımıza kimi zaman Bob Dylan, kimi zaman Pixies ve hatta Kanye West çıkıyor.

Şarkıların isimlerine göz gezdirdiğinizde bile kendinizi Game of Thrones evreninde bulabiliyorsunuz. Fantastik evrenle şarkıları özdeşleştirdiğinizde kendinize göre bir sonu tahmin edebiliyorsunuz. Örneğin; Bob Dylan ve Johnny Cash ortak çalışması olan Girl from the North Country'nin Sansa ya da Arya Stark kardeşlerden biri için bu listede olduğunu anlayabiliyorsunuz. TV on the Radio'nun Wolf Like Me şarkısında akıllara tabii ki Jon Snow geliyor ya da Perfume Genius'ın Queen adlı şarkısının Daenerys Targaryen için o listede olduğunu anlayabiliyorsunuz. 

Daha derine inmek gerekirse, System of a Down'ın Toxicity adlı şarkısının listede yer alıyor olması yeni sezonda birinin zehirlenerek öldürüleceği anlamına gelebilir. Black Flag'in Rise Above şarkısı bir isyanın başlangıcını gösterebilir. Çalma listesinde karşımıza bolca savaş, soğuk ve akrabalık temalı şarkılar çıkıyor. Aslında bugüne kadar yayınlanan sezonlara baktığımızda da bu şarkılar Game of Thrones'un sadece son sezonunu değil, tamamını özetliyor.

Spoiler'ların içinde fazla boğulmak istemeyenler Game of Thrones: The End Is Coming listesini aşağıdan dinleyebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.