Facebook anıtlaştırılmış hesaplara yeni özellikler getirdi

Hayatını kaybeden kullanıcılar için oluşturulan anıtlaştırılmış hesaplara yönelik yeni araçları tanıtan Facebook, vefat eden kişilerin yakınlarına destek olmaya çalışıyor.
Facebook anıtlaştırılmış hesaplara yeni özellikler getirdi

Facebook bugün hayatını kaybeden kullanıcılar için oluşturulan anıtlaştırılmış hesaplar için yeni araçlarını tanıttı. Hayatını kaybeden kullanıcıların yakınlarına yardımcı olmak üzere tasarlanan araçlar, bu haftadan itibaren yayına alınacak.  

Anıtlaştırımış hesaplara yeni bir Övgü (Tributes) sekmesi ekleyen Facebook, hesabı yöneten kullanıcılara yönelik ek kontroller de eklemeyi ihmal etmedi. Hatta şirket geliştirilmiş bir Yapay Zeka'dan destek alarak vefat eden kişinin gönderilerinin acı verici bir şekilde insanların karşısına çıkmasını önleyecek. 

Facebook COO'su Sheryl Sandberg'in yazdığı blog gönderisinde 30 milyondan fazla kişinin anıtlaştırılmış profilleri ziyaret ettiği belirtilerek konuyla ilgili şu cümlelere yer verildi: 

İnsanlar hayatın en iyi ve en kötü günlerinde topluluğunu bulmak için Facebook'u açıyorlar.  Bir arkadaş veya aile üyesinin kaybının yıkıcı olabileceğini biliyoruz - ve Facebook'un insanların sevdiklerinin anısını onurlandırırken birbirlerini destekleyebilecekleri bir yer olmasını istiyoruz.

Bu noktada Facebook geliştirilmiş yapay zeka sayesinde anıtlaştırılmış hesapların, etkinlik önerileri ve doğum günü hatırlatmaları gibi kullanıcıları sıkıntıya sokacak alanlarda karşısına çıkmamasını da sağlıyacağını belirtiyor. Orijinal zaman tünelinden ayrılan yeni Övgüler sekmesi ise insanların anılara ve gönderilere katkıda bulunmasını sağlıyor. 

Kişi öldükten sonra hesabı yöneten ya da silmeyi tercih eden Hesap varisleri anıtlaştırılmış hesapların profil ve kapak resmini değiştirebilecek, başa tutturulmuş içerikler paylaşabilecek. Aynı zamanda hesap varislerinin Övgüler kısmında paylaşılan gönderileri yönetebileceğini de belirtelim. Varisler, bu gönderilerin etiketleme ayarlarını değiştirebilecek, kimlerin içerik paylaşabileceğini ve kimlerin bu içerikleri görebileceğini belirleyebilecek. 

Anıtlaştırılmış hesaplar odağında yapılan yeni bir geliştirme de çocuklarını kaybeden ebeveynlere yönelik. 18 yaşından küçük olan çocukların aileleri hesap varisi olarak atanabilecek. Aynı şekilde vefat eden kişinin yalnızca ailesi ve arkadaşları, hesabın anıtlaştırılmasını talep edebilecek. Bunun için vefat eden kişinin yakınları, kişinin ölüm tarihiyle birlikte ölüm ilanı veya defin belgesi gibi dokümanları Facebook'a iletebilecek. 

Sandberg, Facebook'un anıtlaştırılmış hesaplara yönelik sürecinin eleştirilmesi üzerine bu geliştirmelerin yapıldığını ifade ediyor. Eskiden sadece aile ya da arkadaşlar değil herhangi bir kullanıcı da bir hesabın anıtlaştırılmasını talep edebiliyordu. Bunun yanı sıra çocukların hesaplarına hesap varisi eklenmesi de pek mümkün değildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.