Apple, NFC çipini kimlik doğrulama için İngiltere Hükümeti'ne açıyor

Apple ve İngiltere Hükümeti’nin aylarca süren tartışma ve müzakerelerinin ardından, teknoloji şirketi NFC çipini kimlik doğrulamak için hükümete açmayı kabul etti.
Apple, NFC çipini kimlik doğrulama için İngiltere Hükümeti'ne açıyor

Apple ve İngiltere Hükümeti arasında aylarca süren tartışma ve müzakerelerinin ardından, teknoloji şirketi NFC çipini kimlik doğrulamak için hükümete açmayı kabul etti.

Özelliğin önümüzdeki haftadan itibaren çipi tanıyabilen iPhone'larda kullanılması bekleniyor. Yapılan anlaşma ile birlikte NFC çip ile kimlik doğrulama işlemi Android işletim sistemli telefonlarda olduğu gibi iPhone'larda da mümkün kılacak.

NFC ile kimlik doğrulama işlemleri bir süredir Android işletim sistemli telefonlarda Home Office's EU Exit uygulaması ile yapılabiliyor. Home Office's EU Exit kullanmak oldukça kolay. Vatandaşların kimliklerini doğrulamak amaçlı kullanılan uygulama dört basit işlemden oluşuyor. Kimliklerindeki bilgileri tarayarak başlayan işlem, kullanıcıların uygulamaya çipi tanıtması ile devam ediyor. Tanıtma işlemi, kimliğin üstüne yerleştirilen telefonun çipi tanıması ile gerçekleştiriliyor. Sonrasında kullanıcılardan yüzlerini taramaları istenilen uygulamada son olarak taranılan yüzün fotoğrafı çekilerek kaydediliyor.

Uygulamanın kullanımı oldukça kolay olsa da teknik sorunlar başarısını bir hayli düşürüyor. Zira kullanıcı yorumlarında uygulamanın çipi bulmakta ve tanımakta zorlandığına ve çalışmadığına yönelik bir çok olumsuz yorum bulunuyor. 

Apple'ın NFC çipini uzun müzakereler sonucu kullanıma açması oldukça ilginç. Zira şirket, bugüne kadar NFC çipi konusunda çok katı davranmış ve yalnızca kendisi için kullanıma izin vermişti. Bankaların yıllar süren erişim taleplerine her seferinde olumsuz dönen Apple'ın bu esneklikle birlikte nasıl bir strateji izleyeceği ise merak konusu olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.