Elon Musk, attığı bir tweet ile Jeff Bezos'a "kopyacı" dedi

Elon Musk, "copy" yazıp yanına bir de kedi emojisi koydu. "Copycat" anlamına gelen tweet'i Türkçe'ye çevirdiğimizde ise karşımıza "taklitçi, kopyacı" gibi tanımlar çıkıyor.
Elon Musk, attığı bir tweet ile Jeff Bezos'a

Tesla ve SpaceX'in kurucusu, sıra dışı hayatıyla tanınan girişimci ve iş adamı Elon Musk, attığı bir tweet'le Jeff Bezos'a kopyacı dedi. Daha doğrusu Elon Musk, "copy" yazıp yanına bir de kedi emojisi koydu. "Copycat" anlamına gelen tweet'i Türkçe'ye çevirdiğimizde ise karşımıza "taklitçi, kopyacı" gibi tanımlar çıkıyor.

Elon Musk'ın neden böyle bir tweet atmaya gerek duyduğundan bahsedelim. Aslında tweet, Amazon'un binlerce uyduyu yayınlama planlarıyla ilgili, dünyanın uzak bölgelerine yüksek hızlı internet getireceğine dair bir haber paylaşımından sonra ortaya çıktı. Çünkü Musk'ın uzay araştırma şirketi SpaceX de benzer bir proje üzerinde çalışıyor. SpaceX'in Starlink bölümü, küresel yüksek hızlı internet sağlama hedefiyle aynı 11 bin 943 uyduyu başlatmak üzere Kasım ayında FCC'den onay almıştı. Şubat ayında ise iki deneysel Starlink uydusu başlatıldı.

CNBC, bu hafta Amazon'un Proje Kuiper'i yönetmesi için eski bir Starlink görevlisini işe aldığını bildirdi. SpaceX'in eski uydu başkan yardımcısı Rajeev Badyal, Haziran 2018'de Musk tarafından kovululmuştu ve şimdi Amazon'un misyonuna katılıyor. 

Aslında bu Elon Musk'ın Jeff Bezos'u ilk kez trollemesi değil. Bezos, 2015 yılında özel sektöre ait uzay araştırma şirketi Blue Origin'in roket lansmanını gururla tweetlemiş ve roket için "nadir görülen bir canavar" demişti. Musk, ona da "o kadar da nadir değil" diyerek cevap vermişti. 

Her ne kadar Elon Musk, Jeff Bezos'u trollüyor olsa da rekabet açısından Amazon'un yaptığının oldukça önemli bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.