Apple, sağlık teknolojilerine yaptığı yatırımlar ile gelecekte akıllı saatlerden 313 milyar dolara kadar gelir elde edebilir

Teknoloji devi Apple, akıllı saatlerini bir süredir teknolojik sağlık ürüne dönüştürmek için çalışıyor. Bu değişim, Apple'ın pazarda yıkıcı bir üstünlük kazanarak yüz milyarlarca dolar kazanmasını sağlayabilir.
Apple, sağlık teknolojilerine yaptığı yatırımlar ile gelecekte akıllı saatlerden 313 milyar dolara kadar gelir elde edebilir

Apple'ın bir süredir Stanford Üniversitesi ile yürüttüğü 'Apple Heart Study' şirketin gelecekteki gelir modeli üzerine ciddi ipuçları veriyor. Odağını sağlık teknolojisine yönelik servislere kaydıran şirket, bu strateji ile gelecekte kasasına milyar dolarlar sokabilir.

Bloomberg'e konuşan Morgan Stanley sözcüsü, Apple'ın gelecekte sağlık alanındaki fırsatları yakalama konusunda büyük fırsatları olduğu bilgisini paylaştı. 56 sayfalık raporda, Apple'ın “Son beş yılda yaptıklarına dayanarak, tüketiciyi merkeze yerleştiren şirketin başka bir ekosistemin yapı taşlarını yarattığını görüyoruz”. ifadelerine yer verildi.

Bir grup Morgan Stanley analistleri tarafından yapılan çalışmaya göre, 2027'de teknoloji şirketi cihazları üzerinden sağladığı sağlık hizmetlerinden 15 milyar ile 313 milyar arasında gelir elde edebilir. Yapılan gelir tahmini aralığındaki uçurumun nedeni pazarın henüz çok yeni olması olarak açıklanıyor.

Küresel dijital dönüşümün önemli isimlerinden olan Apple, analistlere göre tıpkı iTunes ile müzik dünyasını ya da App Store ile mobil hizmetleri yıktığı gibi sağlık endüstrisine yatırımları ile de akıllı saat pazarını yıkabilir. 

Morgan Stanley analizlerine göre Apple, sağlık inisiyatiflerini birkaç farklı yolla arttırabilecek. Örneğin, şirket Apple Watch'a tansiyon, glikoz ve uyku izleme gibi ek uygulamalar ekleyebilir. Ayrıca AirPod'lara işitme cihazı işlevi görecek yeni özellikler de eklenebilir.

Analistler ayrıca, Apple'ın mevcut bir sağlık şirketini satın alarak gelecekteki sağlık çabalarını hızlandırabileceğine dikkat çekti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.