Tasarım stüdyosu ve yaratıcı platform ATÖLYE'nin çoğunluk hissesi, kyu Collective tarafından satın alındı

kyu Collective, İstanbul merkezli yaratıcı organizasyon ATÖLYE’nin çoğunluk hissesini satın aldığını bugün duyurdu.
Tasarım stüdyosu ve yaratıcı platform ATÖLYE'nin çoğunluk hissesi, kyu Collective tarafından satın alındı

kyu Collective, İstanbul merkezli yaratıcı organizasyon ATÖLYE’nin çoğunluk hissesini satın aldığını bugün duyurdu. Merkezi New York’ta bulunan kyu Collective, yaratıcılığa kaynak olmak amacıyla stratejik olarak seçilmiş şirketlerin bir araya geldiği bir kolektif olarak faaliyet gösteriyor. kyu'nun üyeleri arasında uluslararası tasarım firması IDEO, veriye dayalı medya ve CRM hizmetleri sağlayıcısı Kepler, çok disiplinli yaratıcı marka oluşturma ajansı Sid Lee ve dönüşüm danışmanlığı firması SYPartners gibi organizasyonlar bulunuyor.

ATÖLYE ve kyu, dijital çağa uyumlu organizasyonlar oluşturma konusunda önemli kurumlar olarak karşımıza çıkıyor. 2013 yılında İstanbul’da kurulan ATÖLYE, Yaratıcı Platform’unun içine ödüllü bir Stratejik Tasarım Stüdyosu yerleştiren bir inovasyon platformu. ATÖLYE’nin çeşitlilik ve etkileşim düzeylerine dair kriterlere göre bir araya getirilmiş komünitesi, an itibarıyla sayıları 150’yi aşan yaratıcı profesyonelden oluşuyor. ATÖLYE, yaratıcı hizmetler sektörüne “membran organizasyon” olarak adlandırılan yeni bir model kazandırıyor. ATÖLYE’nin bu sistem sayesinde müşterilerine sunabildiği geniş yelpazedeki hizmetlerin tamamı, önemli sorunların ele alınması ve sunulan çözümler aracılığıyla en fazla olumlu etkinin yaratılabilmesi amacını taşıyor.

Çoğunluk hissesinin satın alınmasından sonra ATÖLYE’nin benimsediği yönetim modeli ve uygulamalar, kyu’nun ölçeklendirebilme kapasitesiyle birleşecek. Bu ortaklık, yaratıcı alanlarda faaliyet gösteren şirketler tarafından bugüne kadar sınırlı hizmetler sunulan birçok pazarda güçlü ve daha etkili bir iş modeli geliştirecek diyebiliriz. 

Dittler Industriebeteiligungen GmbH, Radicant İstanbul, Yaşar Begümhan Doğan Faralyalı, DEVLOGIC DOO, Ersin Refik Pamuksüzer, Emre Kurttepeli'nin şirketi K Teknoloji Tic. A.Ş., Wide Venture, Kerim Yavuz Baran, Barış Karadoğan, Barış Aksoy, Cem Yegül, Ahmet Sinan Uluğ, Kerem Alper ve Engin Ayaz'ın ortakları arasında bulunduğu ATÖLYE'de kyu yatırımcıların hisselerini satın alarak şirketin çoğunluğunu aldı.

kyu EMEA CEO’su Farah Ramzan Golant, kyu'nun yeni yaratıcı örgütlenme biçimlerinin önderliğini yapmak üzere Orta Doğu ve Hindistan gibi piyasalara yöneldikçe, bu yenilikçi ve komünite öncelikli anlayışın nasıl düşleneceğini, yorumlanacağını ve etkin bir şekilde uygulanacağını keşfetmek üzere ATÖLYE ile iş birliği yapmanın kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. kyu Collective ortaklığı ile ilgili yorumda bulunan ATÖLYE Kurucu Ortağı Engin Ayaz ise kyu Collective bünyesinde bulunan üst düzey uluslararası organizasyonlarla birlikte çalışarak ATÖLYE’nin uzmanlığını daha da üst seviyeye taşımaktan mutluluk duyacaklarını açıkladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.