Prens Harry'den Fortnite eleştirisi

İngiltere'nin kraliyet ailesi üyesi Prens Harry, yaptığı bir ziyaret esnasında yaptığı açıklamada Fornite oyununun yasaklanması gerektiğini açıkladı.
Prens Harry'den Fortnite eleştirisi

İngiltere kraliyet ailesi mensubu Prens Harry, gerçekleştirdiği bir dini kurum ziyareti esnasında yaptığı açıklamada oyun dünyasının pek de hoşuna gitmeyecek açıklamalarda bulundu.

The Hollywood Reporter'da yer alan habere göre Prens Harry, Fornite isimli oyunun bağımlılık yaratıcı olduğunu belirtti. Fortnite'ı alkol ve uyuşturucudan daha çok bağımlılık yarattığını açıklayan Prens Harry, oyunun Birleşik Krallık topraklarında yasaklanması gerektiğini ima eden açıklamalarda bulundu.

Bugün milyarlarca dolar gelir etme gücüne sahip olan Fornite'ın dünya çapında 250 milyona yakın kullanıcısı bulunuyor. Netflix'in bile kendine rakip olarak gördüğü oyun, Prens Harry'e göre oldukça sorumsuzca. Özellikle genç oyuncuların başından kalkmadığı iddia edilen Fornite'ın yapımcısı Epic Games ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Fortnite'ın yapımcısı Prens Harry'nin sözlerine pek aldırış etmeyecek gibi gözükmesinin yanında, bu ay düzenlenecek olan Fortnite dünya kupasının ödül havuzunda oyunculara toplam 30 milyon dolar ödül dağıtılması bekleniyor. Bir yandan çocuklara kötü örnek olduğu söylenen oyunlar üzerinden ciddi gelir elde eden ve geleceklerini kurtaran esporcu çocuklar ve gençler de mevcut.

Prens Harry'nin söylediklerinin pek bir bağlayıcı tarafı olmasa da, özellikle İngiltere basını başta olmak üzere kraliyet ailesinin söylemleri ciddi bir algı yaratmayı ve kamuoyu oluşturmayı başarıyor. Bakalım yakın gelecekte Fornite ile ilgili yaptırıma varan bir durum görebilecek miyiz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.