McDonalds, Plexure adlı mobil girişimin yüzde 9.9 hissesini satın aldı

Hızlı tüketim restoranlar zinciri McDonalds, Yeni Zelanda merkezli mobil etkileşim yazılımı Plexure'ın yüzde 9.9 hissesini satın aldığını açıkladı.
McDonalds, Plexure adlı mobil girişimin yüzde 9.9 hissesini satın aldı

Dünyanın en büyük hızlı tüketim restoranlar zincirlerinden biri olan McDonalds, önemli bir teknoloji girişimi satın alması daha yaptı. Yeni Zelanda merkezli mobil etkileşim platformu Plexure'ın yüzde 9.9'luk hissesinin, McDonalds tarafından satın alındığı açıklandı.

Plexure'ın yüzde 9.9'luk hisse satın alma karşılığında 3.6 milyon dolar ödeyen McDonalds, daha önce de girişimin müşterileri arasında yer alıyordu. Plexure'ın diğer müşterileri arasında 7 Eleven ve IKEA da yer alıyor. Hali hazırda pek çok farklı ülkede McDonalds ile birlikte çalışan Plexure, müşterilerine hem müşteri bağlılığını artırmayı hem de sadakat vaat eden mobil ürünleriyle biliniyor.

Plexure sayesinde kullanıcılar, henüz restorana gelmeden önce siparişlerini verebiliyor ve hatta ödemelerini de mobil uygulama üzerinden gerçekleştirebiliyor. Böylece pek çok müşteri, hem sıra beklemiyor hem de restoran tarafında operasyonel bir sıkıntı olmuyor. Restoran çalışanları hangi müşterinin geleceğini, hangi ürünü nasıl sipariş ettiğini, ne zaman geleceğini biliyor ve hazırlıklarını da ona göre yaparak büyük bir kazan - kazan süreci oluşturulmasına katkı sağlanmış oluyor.

Plexure'ın CEO'su Craig Herbison'a göre, gerçekleştirilen bu hisse satın alması şirketlerinin büyüme planlarına ciddi bir katkı sağlayacak. McDonalds ise müşterisi olduğu girişime, hisse satın alması yapacak kadar güvendiğini böylece göstermiş oldu. Bununla birlikte, McDonalds'ın CEO'su Steve Easterbrook da hedeflerinin Plexure'dan aldıkları hizmeti tüm ülke operasyonlarında kullanmak olduğunu özetledi.

Hatırlayacağınız üzere McDonalds, geçtiğimiz ay da önemli bir satın alma gerçekleştirmiş ve teknoloji şirketi Dynamic Yield'i satın aldığını duyurmuştu. Görünüşe bakılırsa bundan sonra geçmişte pek de sık alışık olmadığımız tarzda satın almaları giderek daha fazla görmeye devam edeceğiz.

Hemen aşağıdan Plexure'ın özellikle restoranlara yönelik geliştirdiği ürünün tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.