Jeff Bezos, boşanma tazminatı olarak MacKenzie Bezos'a Amazon hisselerinin yüzde 25'ini devredecek

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, eşi MacKenzie Bezos'a boşanma tazminatı olarak 35 milyar dolar tazminat ödeyecek.
Jeff Bezos, boşanma tazminatı olarak MacKenzie Bezos'a Amazon hisselerinin yüzde 25'ini devredecek

Geçtiğimiz yıl 232.8 milyar dolarlık yakaladığı ciro ile dünyanın en büyük e-ticaret şirketi olan Amazon'nun kurucusu Jeff Bezos, çiftin sahip olduğu Amazon hisselerinin yüzde 25'ini eski eşi MacKenzie Bezos'e devrediyor. Bezos çifti, toplam 140 milyar dolar değeriyle Amazon hisselerinin yüzde 16'sını elinde tutuyordu.

Hisselerin %75'ini elinde tutacak olan Bezos, öte yandan  Washington Post ve uzay yolculuğu şirketi Blue Origin'deki tüm haklara sahip olacak. Boşanma ile birlikte Bezos'un MacKenzie'e ödeyeceği tazminatın bedeli yaklaşık 35 milyar dolar. Bu, bir rekorun daha kırılması anlamına geliyor. Zira başarılı bir yazar olan MacKenzie, en yüklü tazminatı alarak dünyanın en zengin kadını ünvanını alıyor. 

Boşanma sürrecinin ardından şirketin kontrolünü eline alacak olan Bezos, 2018'in dördüncü çeyreğinde şirketin 72 milyar dolar cirosu ile bir rekora imza atmıştı. En büyük gelir segmenti perakende ürünler, perakende üçüncü parti satış hizmetleri ve perakende abonelik hizmetleri olan şirketin geçtiğimiz yıl marka değeri 207,6 milyara ulaşmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.