Tinder'dan sıkılanlar için alternatif arkadaşlık uygulaması: Coffee Meets Bagel

Bir dönem analog yollarla tanışan çiftler, zamanla sosyal medya uygulamaları üzerinden, son olarak da arkadaşlık uygulamaları üzerinden tanışmaya başladı.
Tinder'dan sıkılanlar için alternatif arkadaşlık uygulaması: Coffee Meets Bagel

Gelişen teknoloji, hayatımızı her alanda etkilemeye devam ediyor. İzleme alışkanlıkları yerini dijital yayın platformlarına bırakırken, radyolar ve müzik çalarlar da koltuğunu müzik streaming servislerine devretti. Ancak bu değişimden payını alan en önemli alanlardan biri de hiç şüphesiz ilişkilerin başlangıç noktasının değişen yöntemi olarak karşımıza çıkıyor.

Bir dönem analog yollarla tanışan çiftler, zamanla sosyal medya uygulamaları üzerinden, son olarak da arkadaşlık uygulamaları üzerinden tanışmaya başladı. Bu arkadaşlık uygulamalarının başını da hemen hemen hepimizin kıyısından köşesinden bir şekilde dahil olduğu Tinder çekiyor. Kişisel olarak uzunca bir süredir Tinder'a adım atmamış olsam da çevremdeki arkadaşlarımdan gözlemlediğim kadarıyla Tinder'ın, en azından ülkemizde, eskisi kadar aktif olarak kullanılmadığını söylemek mümkün. Bu da insanları ya yeniden sosyal medyaya döndürüyor ya da alternatif arkadaşlık uygulamaları aramaya itiyor. 

Aslında sizlerle 2016 yılında, Uygulama Mağazalarındaki En İyi 25 Arkadaşlık Uygulaması başlığında birçok uygulamayı detaylı bir şekilde paylaşmıştık. Takdir edersiniz ki geliştiriciler boş durmuyor ve her geçen gün yeni bir uygulama karşımıza çıkıyor. Coffee Meets Bagel da arkadaşlığı odağına alan, çok da eski olmayan bir uygulama. Üstelik hem iOS hem de Android kullanıcıları uygulamadan yararlanabiliyor.

Coffee Meets Bagel'ı kullanmak için uygulama mağazasından uygulamayı telefonunuza ücretsiz olarak indirdikten sonra ister Facebook hesabınızla isterseniz telefon numaranızla sisteme giriş yapıyorsunuz. Akabinde vize için form doldurur gibi kişisel bilgilerinizi içeren bir form dolduruyorsunuz. Cinsiyetiniz, tanışmak istediğiniz cinsiyet, yaşınız, okuduğunuz okul, yaptığınız iş, ilişkiden beklentiniz gibi birçok soruyu içeren formdan sonra görsellerle desteklediğiniz profiliniz hazır hale getiriliyor. 

Biriyle tanışmak için "Keşfet" kısmına tıklamanız yetiyor. Akabinde size uygun kriterdeki adaylar tek tek karşınıza sıralanıyor. Ama uygulamanın Tinder'dan farklı olan kısmı gün içinde çok fazla beğeniye izin verilmemesi. Size ilk kayıt için binden fazla kahve çekirdeği (puan) veriliyor ve çöreğinizi (potansiyel ilişkinizi) aramanız bekleniyor. Eğer kahve çekirdeğiniz biterse belirli bir ücret karşılığında yeniden satın alabiliyorsunuz. 100 çekirdek için 12,99 TL öderken, 3 bin çekirdek için 169,99 TL ödemeniz gerekiyor. Eğer arkadaş davet ederseniz 500, Coffee Meets Bagel'ın sosyal medya hesaplarını takip ederseniz de 200 ücretsiz kahve çekirdeğiniz oluyor. Böylelikle beğenilerinize devam edebiliyorsunuz.

Halihazırda bir ilişkim olduğu için kişilerle tanışma faslının nasıl olduğuna dair bir bilgiye sahip değilim, ancak biriyle eşleştiğiniz zaman o kişiyi "Çörekler" kısmında bulabiliyorsunuz ve onunla sohbet edebiliyorsunuz. Zaten gerisi size kalmış.

Uygulamanın ülkemizdeki kullanımı şimdilik çok yaygın değil, fakat ilerleyen zamanda doğru reklamlarla bu konuda bir artış yaşanabileceğini söylemek mümkün. Siz de Tinder'dan sıkıldıysanız Coffee Meets Bagel'ın iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.