Snapchat Foursquare benzeri "Status" ve "Passport" özelllikleri üzerinde çalışıyor

Birkaç yıl önce Snap Map özelliğini piyasaya süren Snapchat, konum odağını genişleterek Foursquare benzeri "Status" ve "Passport" özellliklerini test ediyor.
Snapchat Foursquare benzeri

Bir süredir Instagram ve diğer sosyal ağlarla rekabet etmekte zorlanan Snapchat, kendini öne çıkarmak adına konum özelliklerine odaklandı. Snapchat bu kapsamda kullanıcıların konumlarıyla ilgili daha fazla detay paylaşabileceği "Status" ve "Passport" özelliklerini test etmeye başladı. 

Bundan birkaç yıl önce Snap Map özelliğini piyasaya süren Snapchat, kullanıcılara konum odaklı bir özellik sunmuş olsa da bir kişinin o konumda ne yaptığına dair detaylı bir bilgilendirme yapmıyordu. Snapchat Status ise kullanıcıların bir konumdaki hareketlerini ve o konumda bulunma amacını paylaşmasını sağlıyor. 

Tüm bu bilgilerin Bitmoji karakterler üzerinden paylaşılacağını da belirtelim. Ayrıca bir konuma ulaştığınızda Bitmoji'nizi "Bana Mesaj at" demesi için ayarlayabilir ya da kitap okuyor gibi gösterebilirsiniz. Böylece diğer kullanıcılar size eşlik etmesi için birilerini arayıp aramadığınızı kolayca anlayabiliyor. Özelliğin açıklamasında ise şu cümlelere yer veriliyor: 

Artık nerede olduğunuzu veya ne yaptığınızı paylaşabileceksiniz. Status'unuz sadece konumunuzu paylaştığınız arkadaşlarınıza görünür. 

Snapchat'in üzerinde çalıştığı diğer bir özellik olan Snapchat Passport ise bulunduğunuz mekanların kaydını tutuyor. Sadece sizin tarafınızdan görülebilen Passport, ziyaret ettiğiniz tüm mekanların, bu mekanlarda kiminle olduğunuzu ve o mekanlardayken Status özelliğini kullanıp kullanmadığınızı gösterecek. Passport özelliğinin açıklaması ise şöyle: 

Passport Sadece Sizin İçin: Passport bulunduğunuz Yerleri takip etmenize yardımcı olur. Status'unuzda belirttiğiniz yerler, yanında bulunduğunuz kişilerle birlikte Pasaportunuza eklenecektir. Pasaportunuzu yalnızca siz görebilirsiniz ve bir Yerinizi geçmişinizden istediğiniz zaman silebilirsiniz. 

Snapchat bu iki özelliği de test ettiğini doğruladı. Özelliklerin ise ilk olarak tersine mühendislik uzmanı Jane Manchun Wong tarafından keşfedildiğini belirtelim. Test sürümünde olan özellikler şimdilik sadece Avustralya'daki Snapchat kullanıcılarına açık. Snapchat yaptığı açıklamada bu özellikleri, kullanıcıların Snap Map üzerinden daha iyi iletişim kurması için test ettiğini belirtti. 

Status ve Passport özelliklerinin daha geniş bir kullanıcı tabanın ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor. Ancak bu adımıyla Foursquare'i andıran bir sosyal ağa dönüşmeye başlayan Snapchat, belki de Foursquare'in az kullanıcı sayısıyla yakaladığı başarıdan ilham aldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.