Apple'ın Clips uygulaması, yeni güncellemeyle birlikte gerçek bir video uygulaması olma yolunda ilerliyor

Güncellemenin şüphesiz en dikkat çeken tarafı, GarageBand ve diğer müzik uygulamaları ile oluşturulan şarkıları, doğrudan videolara ekleme özelliği olarak karşımıza çıkıyor.
Apple'ın Clips uygulaması, yeni güncellemeyle birlikte gerçek bir video uygulaması olma yolunda ilerliyor

Apple'ın 2017 yılında piyasaya sürdüğü Clips uygulaması, geçtiğimiz günlerde yeni bir güncellemeye kavuştu. Sadece iOS kullanıcıları için aktif olan Clips, yeni güncellemesi ile neredeyse profesyonel bir video uygulaması yolunda ilerliyor.

Yeni Clips güncellemesinde neler olduğuna değinelim. Güncellemenin şüphesiz en dikkat çeken tarafı, GarageBand ve diğer müzik uygulamaları ile oluşturulan şarkıları, doğrudan videolara ekleme özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Clips kullanıcısı böylelikle herhangi bir müzik uygulaması yardımıyla oluşturduğu kendi şarkısına da amatör bir şekilde ilk klibini çekmiş oluyor.

Hemen hemen iMovie uygulamasına benzeyen Clips, dahili filtreler ve çıkartmalar içeriyor. Gelen son güncelleme, Clips ile oluşturulan projeleri AirDrop ya da e-posta üzerinden paylaşma, dosyalara kaydetme gibi yenilikleri de karşımıza çıkarıyor. Güncelleme, diğer bulut servislerine yüklemeye olanak sağlayan paylaşım uzantılarını da ekliyor. 

Ayrıca videolarınızın 90’larda çekilmiş gibi görünmesini sağlayan VHS kamera filtresi, üç adet yeni Canlı Başlık da bulunuyor. Ayrıca konum ayarlarına izin verdiğiniz zaman çevrenizi baz alan bazı başlıkları da yazı formatında uygulamada bulabiliyorsunuz. Kullanıcılar girdikleri metinlerin sabit yazı veya hareketli yazı olarak görünmesini sağlayabiliyor veya kullanıcının konuştuğu her kelime ekranda gösterilebiliyor.

Uygulamada ayrıca sekiz adet yeni afiş bulunuyor. Ayrıca projeleri çoğaltma ve yeniden adlandırma imkanı da son güncellemeyle karşımıza çıkan özelliklerden. Clips uygulaması Adobe Premiere Rush CC gibi benzer mobil video düzenleme uygulamalarına göre dar kapsamlı olsa da uygulamanın kullanımının bahsi geçen diğer uygulamalara göre oldukça kolay olduğunu da belirtelim.

Ayrıca Apple, kullanıcıların video projelerini öğretmenlere Schoolwork uygulaması aracılığıyla yüklemeleri için ClassKit desteği de ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.