Perakendede yeni deneyimler: Stance'den kasasız mağaza

Perakende giyim markası Stance, getirdiği yenilikle müşterilerine kendi ürünlerini kendi okutarak, ödemelerini kendilerini yapmasını sağlıyor.
Perakendede yeni deneyimler: Stance'den kasasız mağaza

ABD'de özellikle ürettiği çoraplarla ün kazanan perakende giyim markası Stance, geliştirdiği teknoloji ile mağazadaki müşterilerine "Self Checkout" hizmeti sunuyor. Böylece müşterinin elinde akıllı telefonu ile bulunduğu her yer bir kasa haline dönüşüyor ve kasiyere ihtiyaç olmaksızın, müşteri kendi ürününü okutuyor, telefonu üzerinden ödeme yapıyor ve mağazadan ayrılabiliyor.

Stance müşterileri, mağazaya girdikten sonra telefonlarından bir web sitesine giriş yapıyor. Bu web sitesi mobil olarak çalışıyor ve örneğin müşteri bir ürün beğendiğinde, ürünü eline alıyor ve telefon kamerasıyla barkodu okutup, ürünü sepetine ekliyor. Böylece kasa ya da kasiyer devreden çıkıyor. Müşteri tıpkı bir e-ticaret alışverişi yapar gibi, ürünü sepetine akıllı telefonu aracılığıyla ekliyor ve alışverişini tamamlayarak, ürünleriyle birlikte mağazadan ayrılıyor.

Ödeme aşamasında Apple Pay, Google Pay veya kredi kartı kullanmak mümkün. Açıkçası Stance'in sunduğu yenilik, e-ticaret ile perakende dünyasının gelenekselliğinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkmış bir sistem. Aynı zamanda kasada sırada beklemek istemeyen müşteriler için de biçilmiş kaftan. Tabii bu durum yaygınlaşırsa, fiziksel noktaları bir kasaya yatırım yapmak ya da bir kasiyer işe almak gibi masraflardan da kurtaracak.

Değişmekte olan perakende dünyası için de önemli bir erken örnek. Hemen aşağıdan sistemin nasıl çalıştığına dair bir videoyu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.