Boston Dynamics, endüstriyel robot üreticisi Kinema System'i satın aldı

Boston Dynamics, endüstriyel alanda robot üreten girişim Kinema System'i satın alarak kendi adına bir ilke imza attı.
Boston Dynamics, endüstriyel robot üreticisi Kinema System'i satın aldı

Silikon Vadisi merkezli bir girişim olan Kinema System, Boston Robotics tarafından satın alındı. Kinema System, gelişmiş robotik işlemler yapabilen, derin öğrenme ve 3D görme kabiliyetine sahip robotları üretmek ile dikkat çekiyor.

2017 Haziran'da Google'dan SoftBank'a satılan Boston Dynamics'in bu eylemi oldukça önemli. Zira satın alma ile birlikte şirket, robotik lojistik endüstrisine giriş yapıyor. Öte yandan Boston Dynamics, robotik ürünlere odaklanırken, derin öğrenme ve görme teknolojisi geliştirmeye odaklanarak konumunu geliştirebilecek.

Satın alma işleminin ne kadara gerçekleştirildiğine dair şimdilik bir açıklama yok. CEO Marc Raibert'e göre ise tohumları Google tarafından atılan bu stratejinin gerçekleşmesindeki en büyük neden Sofbank'tan gelen ani talep. Rakiplerinin hem ürün hem de uygulamalara odaklanmasından kaynaklı olarak Boston Dynamics'in bu konuda virajı alması istenmiş.

Videoda da gördüğümüz üzere Handle adını alan bu robot, paketleri bir noktadan başka bir noktaya taşıyarak, görevini sürdürüyor. İlk tasarımından farklı olarak  iki kolun yerini alan vakum tutucu manipulatif bir işlemi gerçekleştiriyor. Öte yandan robotun aksi istikamete yönelmesini sağlayabilmek için daha yüksek ve daha uzağa ulaşmasını sağlayan dengeleme kuyruğu var.

Raibert'e göre ise robotun alması gereken yol uzun. Raibert, videoda görülen iki Sap robotunun mümkün olduğunca hızlı hareket etmediğini ve performanslarını sınırlayan faktörlerden birinin vizyon sistemleri olduğunu söylüyor.

2 metre uzunluğundaki Handle, 105 kg ağırlığında ve 15 kiloya kadar ağırlık taşıyabiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.