Burger King’den Impossible Foods iş birliği ile etsiz Whopper

Burger King, Impossible Foods ile anlaşarak etsiz eti olan Whopper'lar piyasaya sürmeye hazırlanıyor
Burger King’den Impossible Foods iş birliği ile etsiz Whopper

Küreselde vejetaryen ve vegan nüfus sayısı her geçen gün artıyor. Dünyanın bazı bölgelerinde restoranlardaki ve süpermarketlerdeki et sipariş oranı azalırken, etsiz etler bu pazarı şekillendiriyor.

Bu durum ABD merkezli küresel fast food zinciri Burger King’i de harekete geçirdi.  Burger King, tüketicisinin en sevdiği hamburger çeşitlerinden biri olan Wooper’ı etsiz et ile piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Burger King’in bu dönüşümü Impossible Burger ile gerçekleştirdiğini paylaşalım. Hatırlayacağınız üzere, Impossible Foods, tamamen bitkilerden yapılan yeni nesil et ve peynir çeşitlerini geliştiriyor. Şirket, et ve süt ürünleri deneyimini yeniden yaratmak için yeşilliklerden, tohumlardan ve tahıllardan spesifik protein ve besin maddeleri seçerek, ürünler yapıyor.

Günümüzde her restoranda satın alınabilen bilindik Wooper’ların görüntü ve lezzetine sahip olan etsiz Whopper, şu anda ABD’de 59 Burger King restoranında test ediliyor. Test aşaması sona erdiğinde, etsiz Whopper’ın ABD’de tüm restoranlarda müşterisi ile buluşması bekleniyor.

Yerinde tattığımız Impossible Burger’in çatı şirketi Imposibble Foods, eski bir Stanford Üniversitesi profesörü Pat Brown tarafından 2011 yılında kurulmuştu. Geçen 8 yıl içinde toplamda 387,5 milyon dolar yatırım alan girişim, son olarak Nisan 2018’de Singapur merkezli Temasek Holdings ve Hong Konglu Salling Capital’den 112 milyon değerinde kaynak sağlamıştı.

Etin etik, sağlık ve çevresel maliyetlerine karşı rahatsızlık duyan Brown, Dünya nüfusunun hayvancılığına bağımlılığını azaltmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.