Apple'dan elektrikli otomobiller için önemli transfer

Paylaşılan bilgilere göre Tesla'nın önemli isimlerinden olan Michael Schwekutsch Apple'a katıldı.
Apple'dan elektrikli otomobiller için önemli transfer

Apple'ın sürücüsüz otomobil projesi olan Project Titan’ı sonlandırmaya hazırlandığını sizlere geçtiğimiz Ocak ayında aktarmıştık. Project Titan’ı sonlandırsa da elektrikli ve sürücüsüz otomobil konularında çalışmalar yapan Apple, önemli bir transfer haberi ile karşımıza çıktı.

Yaklaşık bir ay önce elektrikli otomobiller denince akla ilk gelen firmalardan olan Tesla'nın elektrikli güç aktarıcılarından sorumlu başkan yardımcısı olan Michael Schwekutsch'ın şirketten ayrılacağı ile ilgili haberler ortaya çıkmıştı. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise şirketin önemli isimlerinden olan Michael Schwekutsch Apple'a katıldı.

2015 yılında Tesla'ya katılan Michael Schwekutsch, daha önceki dönemlerde ise BorgWarner ve GKN Driveline gibi mühendislik odaklı firmalarda çalışıyordu. Michael Schwekutsch'ın Tesla'da çalıştığı süre boyunca Tesla Roadster II ve Tesla Semi / Tesla Truck modelleri üzerinde çalıştığını da ekleyelim.

Electrek'in paylaştığı bilgilere göre Michael Schwekutsch Apple'ın özel proje grubuna dahil olacak. Bu grubun daha önce sonlandırılan Project Titan üzerinde çalıştığını da belirtelim. Michael Schwekutsch Apple'da mühendislik birimden sorumlu kıdemli direktör olarak görev yapacak.

Konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmasa da Michael Schwekutsch'ın Apple'a katılması ile birlikte şirketin elektrikli otomobil üreteceği iddiaları da neredeyse doğrulanmış oldu. Apple'ın elektrikli ve sürücüsüz otomobil macerası ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.