IDC, akıllı ev pazarının 2019'da yüzde 27 büyüyeceğini açıkladı

IDC'nin verilerine göre, küresel akıllı ev cihazı pazarının bir önceki yıla göre yüzde 26,9 oranında artarak 832,7 milyon gönderiye ulaşması bekleniyor.
IDC, akıllı ev pazarının 2019'da yüzde 27 büyüyeceğini açıkladı

IDC, bu hafta, 2018'deki akıllı ev piyasasından yola çıkarak 2019 için tahminlerini açıkladı. IDC'nin verilerine göre, küresel akıllı ev cihazı pazarının bir önceki yıla göre yüzde 26,9 oranında artarak 832,7 milyon gönderiye ulaşması bekleniyor.

Kategoriler açısından, ev izleme ve güvenlik kategorisinin 2019'da 140,3 milyon gönderiyle hakimiyetine devam etmesi bekleniyor. IDC, 2019'da 56,9 milyon gönderiyi ve son olarak 144,3 milyon gönderiyi hesaba katarak aydınlatma ve akıllı hoparlörlerin ciddi anlamda yükselişe geçeceğini düşünüyor. IDC Araştırma Müdürü Jitesh Ubrani, Google ve Amazon’un 2018’de yeni tüketicilere ulaşma konusunda başarılı olduğunu açıklıyor. Ancak 2019’daki hedefin farklı hizmetler arasında “tutarlı bir deneyim” yaratmak olması gerektiğini de sözlerine ekliyor.

2018’de Google’ın ve Amazon’un başarısını temel alan IDC, Apple’ın akıllı ev alanında da ciddi anlamda bir rekabet ortamı yaratmasını bekliyor. Firma bunu, HomeKit aksesuarları oluşturmak için şirketleri çekmeye devam etmesi gereken Mac ve iOS ekosisteminin popülerliğine bağlıyor.

Akıllı ev piyasasında, Amazon ve Google hakim olmasına rağmen, Apple'ın önümüzdeki yıllarda yükselişe geçmesi bekleniyor. iOS ve macOS cihazlarının mevcut popülerliği, Apple dışı ürünlerdeki Apple uygulamalarının ve hizmetlerinin kullanılabilirliği ile birleştiğinde, şirketin daha fazla tüketiciyi ekosisteme çekeceğini söyleyebiliriz. Aynı zamanda şirket, uyumlu cihazlar oluşturmak için üçüncü şahısları da tetiklemiş olacak.

IDC'nin hazırladığı raporun detaylı haline buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.