Bilgisayarlarımızı yenilediğimizde sevdiğimiz ve ihtiyaç duyduğumuz uygulamaları adeta yeniden hatırlıyoruz. Bizim için alışkanlık haline gelen uygulamaların yeni bilgisayarımızda olmaması içimizde büyük bir boşluk yaratabiliyor. Bu nedenle yeni bilgisayarımıza bir an önce uygulamaları indirerek alıştığımız kullanıma geri dönmek istiyoruz. Eğer siz de yeni bir Mac kullanıcısıysanız, alışkanlıklarınızın yanı sıra şans vermek isteyebileceğiniz uygulamaları sizin için derledik.
Verimlilik
Chrome: İlk olarak tarayıcıdan bahsedelim. Mac kullanıcıları sıklıkla Safari'yi tercih etse de Chrome, eklentileriyle öne çıkmayı başarıyor. Hesabınızla giriş yapıp alıştığınız eklentileri kullanmaya devam edebilmek gerçekten kullanıcılar için önemli. Bu sayede birçok eklentiyi yeni baştan indirmenize gerek kalmıyor.
Dropbox: Yeni bir bilgisayara geçiş yaparken yedekleme en önemli konulardan biri haline geliyor. Bu anlamda bir süre önce masaüstü sürümünü kapatan Google Drive'ın yerine köklü bir geçmişi olan Dropbox'ı tercih etmek isteyebilirsiniz. Bu sayede yeni Mac'inizde dosyalarınızı sürekli yedekleyebilir ve geçmişte yedeklediklerinize kolayca ulaşabilirsiniz.
1Password: Yeni bilgisayarınıza tüm şifrelerinizi yeniden girmek gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Bunun için Mac'e geçiş sürecinizde 1Password'e şans vererek işleri kolaylaştırabilirsiniz.
Fantastical:Birden fazla takvimi birleştirerek tek bir yerde görmenizi sağlayan bu uygulamaya bir şans vermek isteyebilirsiniz. Google ve Facebook gibi platformlardaki etkinlikleri ve davetleri de ekleyebildiğiniz Fantastical esnek ekran özelliklerine ve bildirimlere sahip. Bu güzel özelliklere rağmen dolar kurundaki fark nedeniyle uygulamayı tercih etmeme olasılığınız da yüksek.
Yoink: Bu uygulama dosyalarınızı geçici bir noktada tutumanızı sağlıyor. Bu sayede üzerinde çalıştığınız dosyaları sürekli masaüstüne taşıma derdinden kurtuluyorsunuz. Kullanıcıların gözdesi olan Yoink, dosya yönetimizini kolaylaştırıyor ve size zaman kazandırıyor.
Wunderlist: Sanırım kolay vazgeçemediğim uygulamalardan biri de Wunderlist. Aslında bir yapılacaklar listesi olarak konumlanan bu uygulamayı ben kaybetmek istemediğim fikirlerim için kullanıyorum. Her bir maddeye alt kırılım ekleyebilmek bence çok değerli. Wunderlist'i kullanmak istemeyenler için bilinen ve son zamanlarda sıkça kullandığım bir uygulama olan Evernote da bir çözüm olabilir.
Freedom: Sosyal ağlar karşısında iradesi zayıf olanların kesinlikle tercih etmesi gereken bir uygulama. 750 binden fazla kullanıcının tercih ettiği uygulama Facebook ve Twitter gibi sizi işinizden alıkoyan siteleri engellemenizi sağlıyor.
Donanım ve Güvenlik
Soulver: Mac kullananların tercih edebileceği en iyi hesap makinelerinden biri olan Soulver, gündelik problemlerini çözmenize yardımcı oluyor. Rakamların yanı sıra kelimeleri de kullanabildiğiniz uygulama ilk etapta karmaşık gelse de sonrasında alışkanlık yaratıyor.
Malwarebytes anti-malware ve Sophos Home anti-virus: Bu ikiliyi indirmeyip sonradan pişman olmak yerine bilgisayarınızı en başta korumaya almak çok daha mantıklı.
Disk Map: Harici ve dahili disk kullanımlarınızı görselleştiren uygulama, dosyalarınızın yerini değiştirmenizi, onları silmenizi ve sıkıştırmanızı kolaylaştırıyor.
Eğlence
Spotify: Açıkçası müzik tamamen bir zevk meselesi ancak Apple Music ile yıldızımız pek barışmadı. Sevdiğim sanatçıların bazı albümleri sadece Apple Music'te bulunsa da Spotify hem daha sosyal bir müzik platformu hem de listeleri bana daha fazla hitap ediyor. Özellikle önerdiği müziklerle Spotify'ın kişiselleştirmesinin öne çıktığını söylemek mümkün.
Simplify: Yeni müzikler keşfetmeyi ve dinlediklerinizi paylaşmayıseviyorsanız Simplify sizin için ideal olabilir. Last.fm'e Spotify ve iTunes'taki dinleme alışkanlıklarınızı aktaran Simplify, aynı zamanda platformda çalan şarkıları uzaktan ve tek bir uygulama üzerinden kontrol etmenizi sağlıyor. Bu arada müzik dinlemek hayatınızda öncelikli öğeler arasında yer almıyorsa bu uygulamayı yersiz bulmanız da olası.
VLC: QuickTime ile uğraşmaktan yorulan bünyeler için birebir. Diğer video servislerinden çok daha fazla dosya formanın destekleyen VLC, farklı oynatma listesi seçeneklerine de sahip.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap